Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Man steelt uit kraampje Kruiningen

Toegevoegd: 24-04-2011, 13.06 uur
Door: Roland de Jong
KRUININGEN - Bij de Zeeuwse politie kwam zaterdagmiddag omstreeks 12.00 uur een melding binnen dat er een zak aardappelen en een geldkistje waren gestolen bij een zelfbedieningskraampje aan de Zanddijk in Kruiningen.

Agenten kwamen ter plaatse en kregen van de aangever een duidelijk signalement van de verdachte te horen. Zij hebben een onderzoek ingesteld en een klein uurtje later troffen zij in de buurt een man aan op een fiets. Deze man voldeed aan het opgegeven signalement, dus de agenten hebben hem aangehouden op verdenking van de diefstal.


Hij is overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het onderzoek naar de verdachte waren de agenten er achter gekomen dat de man mogelijk bij nog meer diefstallen uit zelfbedieningskraampjes betrokken was geweest.

De man, 30 jaar oud en zonder vaste woon- of verblijfplaats, is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en hij wordt gehoord over de verschillende zaken waarvan hij verdacht wordt.

Toen de agenten de man aantroffen was hij op een zilverkleurige Batavus Staccato-fiets aan het rijden. Gezien de handel en wandel van de man, hebben de agenten het vermoeden dat deze fiets van diefstal afkomstig is. De fiets staat in ieder geval niet als gestolen geregistreerd. Er is dus geen aangifte gedaan van de diefstal van de fiets.

Mocht iemand een zilverkleurige Batavus Staccatofiets missen, dan wordt hij/zij verzocht aangifte te doen van deze diefstal. De fiets is voorzien van de nodige kenmerken, dus als er aangifte gedaan wordt, kan hij makkelijk naar de eigenaar herleid worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JvanL (25-4-2011 om 16:04)
Complimenten voor de politie. Ik hoor veel te weinig van dit soort verhalen, als ze vaker de tijd krijgen om zo daadkrachtig op te treden komt het respect misschien weer een beetje terug.
Mar (25-4-2011 om 14:39)
Tja, dit soort dingen kan (helaas) niet meer met de mentaliteit van tegenwoordig. Waarom niet op eigen terrein of in de schuur? Als je iets wil verkopen zul je er bij moeten blijven.
Lia (25-4-2011 om 11:58)
Helaas leven we in een tijd dat er mensen zijn die hun verstand kwijt zijn geraakt en denken dat ze alles maar kunnen doen.Ook zijn dat diegene die het voor andere mensen verzieken en enorme onrust zaaien onder de gewone eerlijke mensen . We hebben geen begrip meer voor zoiets..
Judge dredd (25-4-2011 om 10:00)
Een zelfbedienings kassa ? uitlokken van diefstal, zou ik het noemen.
Nenene (24-4-2011 om 18:41)
Tjonge niet normaal zeg.Kunnen ze nergens meer afblijven .Ik heb een idee. vingertjes weg halen bij zo een persoon. Mensen die hun waar verkopen voor minder als in de winkel prima maar zo gaan ze er ook weer mee stoppen.\hoop dat het nu wel weer kan. succes mensen.
Zanddijkbewoner (24-4-2011 om 16:20)
Ook wij wonen aan de Zanddijk. Hadden 's zomers ook altijd zelf bed kraampje staan. Vorig jaar werd ook heel veel gestolen uit kraampje. Waren niet van plan dit jaar nog kraampje te zetten. Misschien nu weer wel.
Cookie-instellingen beheren