Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Hinder na ernstig ongeluk N59

Toegevoegd: 24-04-2011, 17.19 uur - Update: 25-04-2011, 15.02 uur
Door: Roland de Jong
OOSTERLAND - Het verkeer heeft zondagmiddag de nodige hinder ondervonden van een ernstig verkeersongeluk op de N59 in Oosterland.
 
Door nog onbekende oorzaak kwamen rond 14.45 uur twee personenauto's met elkaar in botsing op de doorgaande weg tussen Nieuwerkerk en Oosterland. Een auto, met daarin een ouder echtpaar uit de gemeente Schouwen-Duiveland, reed richting Zierikzee. Opeens kwam er uit een rijtje tegenliggers een auto op de verkeerde weghelft die tegen hun auto botste. Door de klap draaide hun auto en kwam tegengesteld tot stilstand.


De veroorzaker van het ongeval, een 60-jarige Vlaardinger, raakte van de weg af en zijn auto belandde op zijn kop in de sloot. De aanrijding vond plaats ter hoogte van de Ringweg. Volgens de politie zijn er bij het ongeluk drie mensen gewond geraakt. Diverse ambulances, waaronder één uit de regio Rotterdam-Rijnmond alsmede de traumahelikopter Lifeliner 2 uit Rotterdam kwamen ter plaatse. Brandweerwagens uit Oosterland en Bruinisse kwamen ter plekke om hulp te verlenen.

Het oudere echtpaar, man van 74 en zijn 66-jarige vrouw werden door de trauma-arts onderzocht. Zij hadden alleen wat pijnlijke plekken aan schouder en arm. De 60-jarige automobilist en een man en vrouw die bij hem in de auto zaten, raakten wel gewond. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar verschillende ziekenhuizen. De vrouw naar Dirksland, één man naar Bergen op Zoom en de derde naar Goes.
  
Vanwege het ongeluk moest één rijbaan van de N59 afgesloten worden. Het verkeer richting Bruinisse moest daarom omrijden via de parallelweg. Rijkswaterstaat zorgde samen met de Zeeuwse politie voor een omleiding. Op de Zeeuwse wegen was het zondag mede vanwege het toeristen- en recreantenverkeer erg druk.

Zodoende zorgde het ongeluk voor de nodige hinder. De politie is op de plaats van het ongeluk een onderzoek gestart naar de toedracht. Rond 16.45 uur konden de beide voertuigen geborgen worden en werd de weg weer vrijgegeven. De parallelweg werd even later ook vrijgegeven.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren