Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
29 files van totaal 109 km

Vrouw veroordeeld voor botsing koets

Toegevoegd: 27-04-2011, 18.00 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een 59-jarige vrouw uit Gapinge, die op 28 september op de Nieuwe Vlissingseweg in de buurt van Oost-Souburg met haar auto achterop een trouwkoets botste, is woensdag daarvoor veroordeeld tot 120 uur taakstraf en een rijontzegging van een jaar, waarvan de helft voorwaardelijk.  


Als gevolg van die aanrijding raakte de 75-jarige koetsier uit Middelburg dermate gewond, dat hij later die dag in het ziekenhuis overleed. Een tweede koetsier, een 53-jarige Middelburgse vrouw raakte ernstig gewond. Een van de paarden die de koets trok, moest worden afgemaakt.  

De vrouw vertelde tijdens de behandeling van de zaak dat ze de koets niet had gezien. In haar vonnis stelt de rechtbank dat de vrouw 'aanmerkelijk onoplettend' heeft gereden, omdat ze 18 seconden lang de koets had kunnen opmerken.

Tegen de vrouw was 120 uur taakstraf en een rijontzegging van een jaar geëist. 

Zie ook:
- 13/04/2011: OM wil rijontzegging na ongeluk
- 10/11/2010: 'Alleen snelverkeer op Vlissingseweg'
- 28/09/2010: Dode bij ongeval met paardenkoets


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (28-4-2011 om 10:02)
Milde straf, hou ff lekker op zeg! Ten 1ste hoort een koets niet op een weg waar 80+ gereden wordt terwijl er een ventweg is. Ten 2de wat mrs_jopy schreef, die vrouw moet het d'r hele leven meedragen. Ten 3de,hoe snel je er bent een snelheidsverschil van min 70km/u. Bijna bang om de weg op te gaan.
Jaap (27-4-2011 om 23:23)
Nou Jopy voortaan eerst even nadenken ,NIET dat mens is al gestraft voor haar kwalijke gedrag ,MAAR de familie van de omgekomen koetsier ,die hebben levenslang .De veroorzaker van dat leed heeft het zo veel te gemakkelijk ,het was GEEN ongeluk ,ze deed andere dingen achter het stuur.
Marre (27-4-2011 om 20:20)
Erg milde straf hoor voor zoveel verdriet wat er veroorzaakt is ook al is het een ongeluk
Peter (27-4-2011 om 19:59)
Nou bij mij had ze haar rijbewijs voorgoed kwijt geweest, zulke mensen horen niet achter een stuur te zitten. en dan maar een jaar rijontzegging, belachelijk, te gek voor woorden,bij mij was het doodslag, en dood door schuld. dan hebben ze het hier in nederland over normen en waarden.
Mrs_Jopy (27-4-2011 om 18:32)
Er zullen heus wel reacties komen, dat het veel te weinig straf is wat die vrouw krijgt. Maar laten we niet vergeten, dat de grootste straf die ze al gekregen heeft. dat ze het haar hele leven meedragen zal.Wat ze door haar onoplettendheid heeft aangericht. Plus die haar is opgelegd. is wel mooi.
Cookie-instellingen beheren