Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 40 km

A58 dicht in verband met problemen bliksemdraad

Toegevoegd: 13-02-2006, 00.45 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

RILLAND - De Rijksweg A58 is gisterenavond en vannacht afgesloten geweest in verband met problemen met een bliksemdraad. Ook het treinverkeer werd lange tijd stilgelegd. De brandweer schaalde op naar GRIP 1.

Rond half tien 's avonds viel een bliksemdraad na een breuk op de Oude Rijksweg. Ook kwam de draad op de spoorrails terrecht. Een deel van de kabel kwam laag over de A58 te hangen. Uit veiligheidsoverwegingen werd de A58 afgesloten tussen Rilland en het knooppunt Markiezaat.

Ter plaatse werden omleidingen ingesteld. Het verkeer rijdende in de richting van Bergen op Zoom moest bij Rilland afslag 31 nemen en vervolgens verder rijden via de N289. Mensen rijdende in de andere richting werd eveneens geadviseerd om te rijden via de N289. Vanaf Hoogerheide kon men de Oude Rijksweg opkomen en zo richting Vlissingen verder rijden.

Tussen de stations Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke was lange tijd geen treinverkeer mogelijk. De Nederlandse Spoorwegen heeft enige tijd bussen ingezet als vervangend vervoer. De NS schatte in dat de vertraging ongeveer 30 tot 60 minuten zou duren.

De brandweer rukte uit met onder meer de Verbindings/Commandowagen 4292 (Arnemuiden), tankautospuit 4735 (Rilland) en het haakarmvoertuig 4561 (Vlissingen). Ook gingen de Officier Van Dienst 4795 en de Hoofd Officier Van Dienst 4794 ter plaatse.

Er is geen sprake geweest van een stroomstoring. De problemen met de kabel waren in onze provincie wel te merken door een korte stroomdip. Stroomproblemen als die in november 2005, toen een soortgelijk incident zich voordeed, traden niet op.

Op 25 november vorig jaar gebeurde een zelfde soort incident, eveneens nabij Rilland. Toen ontstonden problemen met enkele hoogspanningskabels door harde wind en hevige sneeuwval. Bij dat incident werden zelfs militairen ingezet om burgers te helpen en schaalde men op naar GRIP 3.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren