Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrijspraak na verdenking brandstichting

Toegevoegd: 28-04-2011, 18.03 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Een 48-jarige Vlissinger, die ervan werd verdacht dat hij op 28 september zijn voormalige woning aan de Glacisstraat in Vlissingen in brand wilde steken, is donderdag door de rechtbank in Middelburg daarvan vrijgesproken.

Er was een gevangenisstraf van negen maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk tegen hem geëist. De man zat in de put vanwege een ophanden zijnde echtscheiding en wilde zelfmoord plegen. Hij zette de gaskranen open ging op de bank liggen.


Door ingrijpen van zijn dochters werd de brandweer gealarmeerd en kon erger worden voorkomen. Op grond van de zelfmoordpoging oordeelde de rechtbank dat de man nooit de opzet heeft gehad om de boel in de brand te steken of te laten ontploffen, maar bezig was geweest om een eind aan zijn leven te maken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren