Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
58 files van totaal 240 km

Toedracht dodelijk ongeluk blijft onduidelijk

Toegevoegd: 04-05-2011, 15.12 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 21-jarige automobilist uit Krabbendijke is vrijgesproken van een fataal ongeluk waarbij in juni vorig jaar een 23-jarige motorrijder omkwam.

Bij een inhaalmanoeuvre van een bestelwagen zag de 21-jarige op de bewuste 18 juni plotseling links van hem een motorrijder. De motorrijder werd door de passerende Krabbendijker geraakt, begon te slingeren en reed tegen een boom. Hij overleed ter plaatse.


Uit onderzoek bleek dat er drie mogelijkheden waren die tot het ongeval hadden kunnen geleid. Omdat de feitelijke toedracht niet definitief kan worden vastgesteld, kon de rechtbank vandaag ook niet vaststellen of het ongeval aan het rijgedrag van de Krabbendijker was toe te rekenen. Hij werd zodoende vrijgesproken.

De Krabbendijker heeft al veroordelingen achter de rug voor te hard rijden en rijden onder invloed. Hij had om die reden ook al een EMA-cursus (Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer) gevolgd. Het Openbaar Ministerie (OM) had in de zaak van het fatale ongeluk tegen de man een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van een jaar geëist.

Zie ook:
- 21/04/2011: 'Taakstraf na fataal ongeluk'
- 18/06/2010: Motorrijder verongelukt N666
- 18/06/2010: Motorrijder was 23-jarige man


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (5-5-2011 om 13:36)
Misschien is het beter dat iedere automobilist weer eens beseft dat een spiegel een dode hoek heeft en daarop anticipeert i.p.v. gal te spugen naar elkaar.
Golf GTI (5-5-2011 om 10:56)
@Rienvanderwekken: Waar slaat dat op??omdat ie een x een overtreding heeft gemaakt is gelijk alles wat er gebeurd zijn schuld?? en gelijk oordelen dat ie geen motorvoertuig hoort te besturen.. Je was er niet bij, je kent de situatie niet en je weet niet hoe het precies is gegaan OORDEEL DAN OOK NIET
Sassenaar (5-5-2011 om 02:46)
Blijkbaar toch niet goed genoeg gekeken zoals jij zegt anders leefde die armen jongen nu nog!! Rust zacht boy!
Pro (4-5-2011 om 23:02)
Willem volg een hbo opleiding...of hoger! En ga door voor rechter....komt het vast goed. Maar één ding zul je wel afleren dan, oordelen zonder de zaak te weten. Succes, ga je goed;)
Golf GTI (4-5-2011 om 20:21)
@willem: Motorrijders kunnen soms erg snel zijn... t ene moment zie je ze nog niet, t volgende moment zitten ze al naast je... waarom maak je er gelijk van dat het de automobilist zen schuld is? was je er bij?? De rechter zal hem niet voor niets vrijgesproken hebben.
Rien van der Wekken (4-5-2011 om 18:24)
Gezien het verleden van de chauffeur heeft Willem volledig gelijk. Deze mensen horen eigenlijk geen motorvoertuig te besturen.
Cookie-instellingen beheren