Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Meisjes flink onder invloed

Toegevoegd: 05-05-2011, 22.06 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In de Walstraat in Vlissingen zijn donderdagmiddag vier meisjes van 13, 16 en 17 jaar uit de gemeente Sluis aangetroffen die onder invloed verkeerden.


Volgens de politie zaten de vier op de trap voor het ABC-complex en verkeerden ze alle vier in meer of mindere mate onder invloed van alcohol. Voor een 13-jarige meisje kwam de ambulance zelfs nog ter plaatse, maar zij knapte daarna weer op.


De meisjes zijn ter ontnuchtering meegenomen naar het politiebureau en hun ouders werden in kennis gesteld. Het eerdergenoemde 13-jarige meisje kreeg een (vanwege haar leeftijd gehalveerde) bekeuring terzake openbare dronkenschap.

De andere drie meisjes moeten gezamenlijk de schoonmaakkosten, € 100,-, betalen voor de auto en de ontnuchteringsruimte die ze hebben bevuild. De hoogte van de boete voor de 13-jarige wordt vastgesteld door de officier van justitie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
M. (8-5-2011 om 00:44)
Als je 17 jaar oud bent mag je toch wel een beetje verantwoordelijkheid nemen, en zowieso een 13-jarige geen alcohol geven. Ik ben bekend bij 2 van de 4 meisjes, en dit gebeurt vaker. sommige mensen zijn echt ontspoord, en hebben dus werkelijk een probleem.. dat die ouders er niets aan doen?
P Piraat (7-5-2011 om 16:31)
Ieder zijn eigen verantwoording zolang ze maar beseffen wat de gevolgen kunnen zijn. Mijn vader zei altijd 's avonds een vent 's morgens een vent. En ik zou zeggen laat die meiden zelf maar schoonmaken, het liefst de volgende morgen om 7 uur. Weten ze gelijk wat een kater inhoudt.
Arie (7-5-2011 om 09:53)
Alcohol zou verboden moeten worden, hele gezinnen gaan er aan kapot! Ik heb het met mijn eigen ogen gezien, coffeeshops en thuuskwekers worden aangepakt, maar alcohol is de echte boosdoender!
Ik (7-5-2011 om 01:06)
Ikheb zelf een zoon van 15 maar jeetje zeg zelfs hij zegt belachelijk en dan lees jein de pzc dat iemand die eierkoeken bij had niet door beveiling kwam de keuze had inleveren op opete, waar gaat dit over, gewoon een taakstraf geven of niet dan???
Es. (6-5-2011 om 19:36)
@ Bezorgd: het is inderdaad beter je brugklasseroveral waar drank geschonken wordt weg te houden, dan weet je zeker dat als ze 18 zijn en je ze niet meer tegen kan houden, de kinderen doorslaan omdat ze ineens aan een wereld met drank en drugs worden bloodgesteld. Succes met die tactiek!!
Dude (6-5-2011 om 18:06)
Je kinderen opvoeden met alcohol lijkt mij een strakker plan. Mocht zo nu en dan toen ik nog jong was wel eens een sneeuw witje drinken. En op latere leeftijd, als ik dan een kater had was het toch echt s'avonds een vent s'morgens een vent....
Cookie-instellingen beheren