Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Piloot opgepakt na 'illegale' vlucht

Toegevoegd: 06-05-2011, 17.21 uur
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - Het KLPD heeft vrijdag een 52-jarige man uit Heerenveen aangehouden voor vliegen met een toestel zonder bewijs van luchtwaardigheid. De man landde kort voor dat tijdstip op het vliegveld Zeeland-Airport bij Arnemuiden.

Het bewijs van luchtwaardigheid (BVL) van het toestel, een Avic Mark IV (MLA, Microlight Aircraft) uit 1992, was sinds 15 september 2010 verlopen. Het toestel is omstreeks 13.00 uur inbeslag genomen en zal aan een technisch onderzoek worden onderworpen.


De man is door medewerkers van het team Luchtvaartoezicht van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Middelburg.

Het uitvoeren van een vlucht zonder dat het luchtvaartuig is voor zien van een BVL is een misdrijf waarop een maximale gevangenisstraf van 1 jaar staat en/of een maximale geldboete van 19.000 euro.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (10-5-2011 om 17:16)
@ VdVonck: Echt waar? Nee, dat is zeker niet slecht! Mogen ze van mij hier ook doen; en ook voor alcorijders. Eigenlijk voor iedere vorm van gevaarlijk rijden. Werken ze daar met percentages dan?
VdVonck (10-5-2011 om 15:31)
Net als vrijwel iedereen in mijn familie ben ook ik hobbypiloot. Betekend niet dat je even 19.000 euro in de kast hebt liggen! Denk trouwens dat ze wel een gepaste straf vinden zonder de gefrustreerde mening van Arie! En Mar.. in Oostenrijk is je snelheidsboete al inkomensafhankelijk! Niet slecht!
Arie (9-5-2011 om 15:39)
Voor alles is een oplossing, waar een wil is is een weg hé.. ;) Maar in dit geval is ie reeds al gemaakt, 19.000 euro voor het vliegen zonder BWL lijkt me een heel mooi bedrag, wel iets anders dan boete voor te snel rijden. :)
Mar (8-5-2011 om 17:17)
Wordt een beetje lastig boetes te bepalen hè, practisch gezien. Je idee op zich is wel wat voor te zeggen; maar niet uit te voeren. Of had je daar ook een oplossing voor?
Arie (8-5-2011 om 16:09)
Uiteraard wel, belasting naar inkomen, boete naar inkomen. Anders hebben boetes niet zoveel zin en treffen ze alleen hen met de kleine portemenee.
Mar (8-5-2011 om 09:57)
Arie: Je laat de strafmaat toch niet afhangen van iemands bestedingsruimte?
Cookie-instellingen beheren