Weerbericht:
Perioden met zon en vrijwel overal droog. Morgen zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Treinverkeer stil na aanrijding

Toegevoegd: 07-05-2011, 11.03 uur - Update: 07-05-2011, 12.34 uur
Door: Roland de Jong
KLOETINGE - Het treinverkeer tussen Kapelle en Goes als gevolg van de aanrijding op het spoor in Kloetinge is weer hervat.
 
Rond 09.20 uur werd nabij de bewaakte spoorwegovergang een persoon aangereden. Aanvankelijk was er wat onduidelijkheid over de exacte locatie van de aanrijding en zodoende werden brandweer, politie, ambulancedienst en de traumahelikopter in eerste instantie naar het station aan de Stationsstraat in Kapelle gestuurd.


Toen de exacte locatie duidelijk werd, zijn de hulpverleners hiernaartoe gegaan. Het 77-jarige mannelijke slachtoffer uit de Gemeente Goes overleed echter ter plekke. Na de botsing werd het treinverkeer in de omgeving direct stilgelegd. Als gevolg van de aanrijding reden er tussen Goes en Kruiningen-Yerseke geen treinen maar bussen. Rond 12.30 uur kon het treinverkeer weer worden hervat.
 
De technische recherche en de afdeling Rail van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) hebben ter plekke onderzoek gedaan.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marcel (8-5-2011 om 22:23)
Het is echter triest dat er ongeveer elke maand wel iemand om komt door een trein ongeval op het zeeuwse spoor. Respect voor het beroep machinist. Ik denk dat, als je machinist bent, je hart bij elke spoorwegovergang wel even stil staat.
Sterkte (8-5-2011 om 14:33)
Ook ik wens de machinist en hulpverleners en getuigen van dit drama veel sterkte toe.. Sterkte ook aan deze meneer zijn nabestaande !
Lion (8-5-2011 om 10:30)
Sterkte voor machinist en hulpverleners
Mar (8-5-2011 om 10:07)
@ Gerard: Jedidja en Marcel oordelen helemaal niet; Jedidja schrijft heel voorzichtig en Marcel stelt alleen iets vast wat helaas maar al te waar is....dus? Verder alle betrokkenen heel veel sterkte!
KC (7-5-2011 om 22:19)
Ik hoorde de trein toeteren vanmorgen toen ik op mijn balkon zat -middelburg-, altijd angstig voor mensen op t spoor, maar hoopte dat het een begroeting was naar een andere trein... Wat erg dat het toch noodlottig moest worden. Ik wens alle betrokkenen heel veel sterkte toe.
J (7-5-2011 om 19:25)
@ Gerard: Waarom spreek je ook richting Marcel over het uitspreken van een vermoeden? Ookal is het een ongeval, dan nog heeft de machinist er een trauma aan overgehouden.
Cookie-instellingen beheren