Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Behandeling zaak Renesse van start

Toegevoegd: 12-05-2011, 21.40 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - In Middelburg is donderdag de eerste dag van de behandeling van de zaak tegen een 29-jarige Duitse neurochirurg uit Essen begonnen.

De man, die van meet af aan heeft ontkend, wordt ervan verdacht dat hij in de nacht van 26 augustus tijdens zijn verblijf in Renesse een 17-jarige landgenote heeft geprobeerd te verwurgen, te verdrinken en aan te randen.


Op de bewuste nacht zagen twee fietsende meisjes een man met een lichaam zeulen. Ze fietsten terug naar Renesse en waarschuwden de politie. De politie reed met de meisje terug naar de aangewezen plek en trof niets aan. Op de terugweg zagen ze plotseling de man uit de bosjes springen. Hij deed volgens hen nogal paniekerig en vroeg de politiemannen om hulp omdat er een meisje bewusteloos in een sloot lag.
 
De neurochirurg werd direct als verdachte aangemerkt en zat tot begin februari in voorarrest. Inmiddels is duidelijk dat het onderzoek van de politie nu niet bepaald een schoonheidsprijs verdiende en de communicatie rammelde. Zo werd de PD (Plaats Delict) niet afgezet ondanks dat duidelijk was aangegeven dat het een PD moest zijn waarbij ofwel de PD moet worden bewaakt of het Forensisch Onderzoeksteam moet opdraven, werd door de locatiecoördinator al geopperd dat de chirurg een mogelijke verdachte zou kunnen zijn en oordeelde een teamchef dat er eigenlijk niets bijzonders was gebeurd omdat er in Renesse met enige regelmaat mensen in een sloot liggen.

Volgens een officier van dienst werd er achteraf gerepareerd wat er allemaal fout was gegaan. Morgen, vrijdag is het de beurt aan de officier van justitie die zijn eis gaat formuleren en komt de advocate met haar pleidooi.

Zie ook:
- Behandeling zaak Renesse in februari (03-12-2010)
- Start grote reconsturctie Renesse (20-10-2010)
- Reconstructie misdrijf Renesse (14-10-2010)
- Weer oproep zaak meisje Renesse (04-09-2010)
- Arrestatie in zaak bewusteloos meisje (30-08-2010)
- Verdachte situatie bewusteloos meisje (26-08-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Francois (14-5-2011 om 13:28)
Pff heb een hekel aan opmerkingen als "het zal wel". Volgens mij bepaald de als eerst te plaats gekomen diender of het een PD is en ten tweede hij of zij is leider PD totdat FO ter plaatse is. "Het zal wel" Daar kom je ver mee. Niet dus...
Hans (13-5-2011 om 10:08)
Ik ben bang voor een uitspraak van de rechtbank met alleen maar veronderstellingen, zonder feitelijke bewijzen. Dit is eerder gebeurd m.b.t. de moordzaak Middelburg Plein 1940. in 1999.
Cookie-instellingen beheren