Weerbericht:
Vannacht regen, overdag buien en zware windstoten. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Nieuwe vaartuigen reddingsbrigade

Toegevoegd: 14-05-2011, 23.05 uur
Burgemeester Rabelink heeft 6 nieuwe vaartuigen overhandigd aan de SRB
Burgemeester Rabelink heeft 6 nieuwe vaartuigen overhandigd aan de SRB
© Foto: Strandreddingsbrigade Westerschouwen
Door: Manfred Berrevoets
RENESSE - Zaterdag heeft burgemeester Rabelink 6 nieuwe vaartuigen overhandigd aan Strandreddingsbrigade (SRB) Westerschouwen.


De 6 vaartuigen worden gestationeerd op de 3 reddingsposten gelegen op het Noordzeestrand van Schouwen-Duiveland. Volgens scheepvaarttraditie zijn de vaartuigen gedoopt. Om de schepen een behouden vaart te wensen schrijft de traditie voor dat deze door een dame uitgevoerd worden. De vaartuigen zijn hierom gedoopt door Mevr. Rabelink (vrouw van de Burgemeester), Charlotte Martens (voorzitter Strandreddingsbrigade Westerschouwen) & Jolanda Bruin (Gemeente Schouwen Duiveland).

De aanschaf van de vaartuigen, evenals de dit jaar in gebruik genomen zuurstofsets komen voort uit het Euregioproject. Middels de zuurstofset is betere hulpverlening aan drenkelingen mogelijk.

Het Euregioproject heeft als doelstelling kwaliteits en veiligheidsverbetering langs de Zeeuwse en Vlaamse Kust. Middels de overhandiging van de boten is officieel het strandbewakingsseizoen voor de SRB Westerschouwen begonnen. In de periode tot juli zijn de posten in de weekenden geopend. Gedurende de maanden juli en augustus vindt er dagelijks strandbewaking plaats.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren