Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
65 files van totaal 267 km

Acht visstropers aangehouden

Toegevoegd: 16-05-2011, 13.27 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft zondagmiddag in Terneuzen een groep van acht vissers aangehouden voor visstroperij. De vissers maakten zich schuldig aan ondermaatse visvangst in de Westerschelde en gebruikten hierbij ongeoorloofd vistuig.

Afgelopen weken zijn verschillende klachten bij de Waterpolitie van het KLPD binnengekomen over groepen vissers die de regels niet naleven die gelden voor het vissen op zeebaars. De Waterpolitie hield zondagavond een controle en constateerde dat de groep vissers ondermaatse zeebaars niet terugzette en gebruikmaakte van illegale vismethoden.

Tijdens een observatie bleek dat de vissers op verschillende plekken hun vangst direct verstopten op de zeedijk. Nadat deze handelswijze was vastgesteld zijn de mannen aangehouden. De 35 zeebaarzen die zijn aangetroffen bleken allen ondermaats te zijn.

De acht mannen,  in de leeftijd van 16 tot 39 jaar, afkomstig uit België (6), Turkije en Bulgarije hebben van het Openbaar Ministerie ieder een schikkingsvoorstel van €100,- gekregen en hebben afstand gedaan van al hun in beslag genomen visspullen.

Het vissen op zeebaars mag zonder vergunning tot maximaal twee hengels met niet meer dan drie haken ook het vissen met een peur of spieringlijn met maximaal 12 haken is toegestaan. De mininimum maat voor zeebaars bedraagt 36 centimeter.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans (17-5-2011 om 08:22)
100 euro, poe hey, daar zullen ze niet van terug hebben! Belachelijk. Zet zulke gasten maar eens een weekje vast in plaats van die softe boetes te geven.
Mike (17-5-2011 om 07:06)
"Schikkingsvoorstel van €100", zucht...... Die stropertjes lachen zich natuurlijk kapot.
Kees (16-5-2011 om 21:11)
Mooi zo. Ik kom dit soort vissers wel vaker tegen. 9 van de 10 keer dezelfde nationaliteit als deze vissers. Staan ook vaak bij de kerncentrale. Zeebaarsjes van 25 cm gaan gewoon mee naar huis. Misschien kunnen ze in Turkije wel een lekker visgerecht maken van graten met een velletje.....
Jacques Ritico (16-5-2011 om 19:39)
In dit bericht worden de personen die opgepakt zijn vissers genoemd, waarom geen stropers. Als iemand in de polders wild stroopt is het toch ook een stroper en geen jager.
Een visser als hobby (16-5-2011 om 16:48)
Niet normaal zeg.Heb op een andere site de foto's gezien van die lui. Nooit meer laten vissen.Maken alles kapot voor de andere vissers.Van mij mag er meer en veel strenger gecontroleerd worden op alle vissers.En ook op de troep die ze achterlaten.Je neemt het mee ,dan kun je het ook terug meenemen
Visser (16-5-2011 om 15:20)
He he , eindelijk dat er opgetreden wordt. Kan niet genoeg wezen, als je ziet dat sommigen zeebaars van nog geen 20 cm. meenemen....in en intriest. Aanpakken die stropers.
Cookie-instellingen beheren