Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 31 km

Subsidie overstromingsproject

Toegevoegd: 20-05-2011, 13.32 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Provincie kan samen met de Veiligheidsregio Zeeland, het Watersnoodmuseum en partners uit Vlaanderen en Engeland van start met het project Flood Aware. Flood Aware richt zich op betere risicocommunicatie over overstromingen.

Het INTERREG IVa 2 Zeeën programma heeft de provincie voor dit project een subsidiebedrag van € 199.818 toegekend vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Zeeland is goed beschermd tegen overstromingen. Ondanks alle maatregelen kan een overstroming niet worden uitgesloten. Goed voorbereid zijn kan schade en slachtoffers voorkomen.


Het project Flood Aware wil inwoners en bedrijven meer bewust maken van overstromingsrisico's en hoe zij zich hierop kunnen voorbereiden. In het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk wordt daarom een publieksinformatiecentrum ingericht. Daarnaast wordt informatie voor specifiek doelgroepen digitaal beschikbaar gemaakt.

In het project worden nieuwe methodes ontwikkeld en getest om overstromingsbewustzijn te vergroten en om mensen te motiveren voorbereidingen te treffen. Zeeland richt zich hierbij specifiek op het Midden en Kleinbedrijf. Een van die methodes is het ontwikkelen van 3D-overstromingsanimaties. Deze laten op lokaal niveau zien waar en hoe hoog het water kan komen bij een overstroming.

Flood Aware start op 1 juni 2011 en eindigt in februari 2013 en sluit aan op de herdenking van 65 jaar Watersnoodramp. Provincie Zeeland is lead partner en werkt naast het Watersnoodmuseum en de Veiligheidsregio Zeeland samen met de BZW (NL), Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) - afdeling Kust (B) en Somerset County Council (UK).


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren