Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
102 files van totaal 366 km

Controle overlevingspakken vissers

Toegevoegd: 20-05-2011, 13.43 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) wil het bewustzijn van voldoende en goedgekeurde reddingsmiddelen binnen de visserijsector vergroten.

Daarom controleert de IVW vanaf heden tijdens inspecties aan boord tevens de overlevingspakken. De IVW-inspecteur zal tijdens de inspectie de gehele bemanning verzoeken hun overlevingspak aan te trekken.


Het aan boord hebben van voldoende en goedgekeurde reddingsmiddelen is de verantwoording van de schipper en de reder. Als vanaf september tijdens de inspectie blijkt dat een of meerdere overlevingspakken niet de juiste maat hebben of dat de bemanning niet instaat is om op korte termijn het overlevingspak aan te trekken mag er niet worden uitgevaren. Het schip mag pas naar zee als is aangetoond dat in de gebreken is voorzien.

Het incident met de HA 38 in december 2010 boven Terschelling is mede aanleiding voor de controles op overlevingspakken aan boord van vissersschepen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ jos (21-5-2011 om 21:03)
Ja, en dan? het gaat erom dat die regels er zijn om jou en je maatjes het leven te redden, er zijn wetten voor. net als gordels dragen en een helm op hebben, leer het eens waarderen dat er gecontroleerd word, het zou jou zoon eens moeten zijn die het niet redt omdat er geen voorzieningen waren!
Zeeman (21-5-2011 om 02:02)
Dus jos zoals je zegt is het onzin om dat spul in orde te hebben? Lijkt me vreemd, stap 1 voor de veiligheid is toch om je veiligheidsmiddelen op orde te hebben? Je bent een stuk minder snel onderkoeld met zon pak aan.
Jos (20-5-2011 om 14:04)
Typisch een geval van theorie en praktijk. Gelukkig weer wat extra werk voor (nog meer) ambtenaren. Laat ze eerst eens een weekje meegaan en meewerken aan boord.
Cookie-instellingen beheren