Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 20 km

Grote zoekactie op Oosterschelde

Toegevoegd: 22-05-2011, 14.49 uur
Door: Manfred Berrevoets
NEELTJE JANS - Zondagmorgen om kwart voor negen zijn de KNRM reddingboten Koopmansdank en Harder van het reddingstation Neeltje Jans opgeroepen voor een zoekactie naar een vermist persoon rond de Oosterscheldekering.


 Een automobilist, die op de N57 over de Oosterscheldekering reed, zag ter hoogte van het sluitgat Hammen een manspersoon vanaf de kering in het water springen en sloeg gelijk via 112 alarm. Hierop werden de twee reddingboten en de politie gealarmeerd.

De politie heeft met enkele voertuigen gezocht op het eiland Roggeplaat, de strandaanzet Schouwen en de kering. Het water was op dat moment afgaand en de reddingboot Harder zocht op het Oosterscheldedeel ter plaatse en de reddingboot Koopmansdank zocht voor het strand en de kering.

Gezien het snel moeten optreden over een groot gebied kwam er ondersteuning van een drietal boten van de strandreddingsbrigade Westerschouwen. Op verzoek van de schipper van de Koopmansdank werd ook de Belgische SAR heli van Koksijde ingeschakeld welke ook ging deelnemen aan de zoekactie.

Na ruim twee uur zoeken was het gebied meerdere malen afgezocht en niets gevonden. Om half twaalf werd na overleg met het kustwachtcentrum in de Helder besloten de zoekactie te staken en keerde een ieder weer naar zijn basis terug. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Zaterdagmiddag om ongeveer half één werd de reddingboot Harder ook al opgeroepen. Deze keer voor het 10 meter lange zeiljacht Lady Five, welke met twee personen aan boord met motorpech op de Oosterschelde lag.

Een bevriend motorjacht was als eerste bij het zeiljacht en er werd besloten dat zij hem naar Zierikzee zouden brengen. De reddingboot heeft hen uit veiligheidsoverweging begeleid tot de haven van Zierikzee en zijn daarna teruggekeerd naar station Neeltje Jans binnen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Eline Scheers (23-5-2011 om 09:28)
Ik was net wakker, en zijn mijn vader net gedag, toen de pieper ging! Altijd als mijn vader (2e schipper Koopmansdank) als een speer naar de boot gaat, hoop ik dat iedereen weer veilig thuis komt! Ook het persoon dat gered moet worden!
Cookie-instellingen beheren