Weerbericht:
Overwegend bewolkt en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 17 km

Grote brand verwoest schuur Groede

Toegevoegd: 23-05-2011, 15.03 uur
Door: Roland de Jong
GROEDE - Een grote brand heeft vanmiddag in het West-Zeeuws-Vlaamse Groede een grote schuur in de as gelegd. Een persoon raakte gewond.

De brand woedde op een terrein aan de Kruisdijkweg en werd rond 12.30 uur ontdekt. De brand ging toen al gepaard met fikse zwarte rookwolken die vanuit de verre omgeving te zien waren.


Brandweerploegen uit heel Zeeuws-Vlaanderen werden opgeroepen om de brand te bestrijden. Met name de slechte bluswatervoorzieningen zorgden voor de grote inzet van hulpverleners. De eigenaar van de schuur probeerde het vuur aanvankelijk zelf te doven. Dat mislukte en hij liep tweedegraads brandwonden op. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland zijn er bij de brand geen stoffen vrijgekomen die gevaarlijk waren voor de volksgezondheid. De meeste rook steeg bovendien vrij snel op.

Het vuur was rond 14.30 uur meester. De woning naast de schuur kon worden behouden. De brandweer is nog druk bezig met nablussen. Diverse wegen rondom de Kruisdijkweg zijn afgesloten voor het verkeer.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Firefly (25-5-2011 om 02:18)
Al het mogelijke en beschikbare materiaal was opgeroepe maar als het benodigde bluswater niet in de omgeving te vinde is heb je al snel een probleem dus dan laat je het gecontroleerd uitbrande wat verzekering technisch voor de eigenaar nog intresanter is ook anders zit je half goed gekeurd materiaal
Dennis_TS5533 (24-5-2011 om 22:21)
@waterman de gemeente heeft een grootwatertransport staan maar stond net in onderhoud
Watertransport (24-5-2011 om 12:24)
Als je goed kijk, is die opgeroepen. 2 stuks zelfs. Het water rondom de schuur was alleen te ondiep om hier water uit te halen. Dus voor je zulk commentaar geeft, win dan eerst goed informatie in.
Breskens (24-5-2011 om 12:12)
@ Waterman.. de schuur was niet meer te redden ook al zou er snel water geweest zijn voor de brandweer er was sloegen de vlammen er al uit!
Brw man (24-5-2011 om 09:14)
Even voor de duidelijkheid. De gemeente heeft een grootwater transport met 1 km slangen maar dit was te weinig.
Ed (24-5-2011 om 07:17)
@Waterman De brandweer van Terneuzen moest ook meteen volledig uitrukken met hun haakarmen en WTS1000 en dat staat voor WATERSTRANSSPORT 1000L. Die was snel ter plekke, maar het vuur verspreide zich zo snel dat het blussen moeilijk werd.
Cookie-instellingen beheren