Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Winst hennepteelt naar staatskas

Toegevoegd: 25-05-2011, 15.32 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Het geld, dat een 46-jarige Goesenaar zou hebben verdiend met de kweek van hennep, volgens het Openbaar Ministerie (OM) ruim 184.000 euro, moet hij storten in de staatskas. Dat vindt althans de officier van justitie in Middelburg.
 
Conform de eis werd de Goesenaar eind februari 2010 veroordeeld tot een celstraf van 21 maanden waarvan zes voorwaardelijk. De Goesenaar verkeerde in geldnood en begon daarom twee hennepkwekerijen: één in Middelburg en één in Goes. Beide kwekerijen waren goed voor 308 hennepplanten.


Toen justitie een huiszoeking deed, werd er ook nog een dikke drie kilo amfetaminen aangetroffen. De uitspraak is op 6 juli aanstaande.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Koos (27-5-2011 om 11:11)
@ ferry, de overheid die mensen aan werk helpt ? u bent duidelijk helemaal niet meer op de hoogte van de sociale voorzieningen in nederland. tegenwoordig moet je het zelf maar uitzoeken en wordt je beboet als het niet lukt, zo werkt dat. de overheid helpt.. belachelijk ! hahahahaha
Mar (26-5-2011 om 20:52)
Ferry: De overheid die mensen aan een baan helpt????In wat voor eeuw leef jij dan? En denk je dat deze meneer zo snel weer werk heeft als hij vrij komt? Denk eerder een uitkering; dus hoezo komt dat geld weer terug dan?
Alexia (26-5-2011 om 11:28)
Ik dacht dat hennepteelt en handel in hennepproducten illegaal was/is? Dus de staatskas wordt gevuld met illegaal geld? M.a.w. geld verdiend met hennepteelt is illegaal totdat het in de staatskas gestort wordt. Of begrijp ik het nou verkeerd?
Loes (26-5-2011 om 09:03)
Het geld moet naar de zorg,
Ferry verdeel (26-5-2011 om 08:43)
En maar klagen..iedereen kan werken, wiet kweken is verboden en dus heeft de overheid het volle recht iemand op deze manier kaal te plukken. Dat geld komt uiteindelijk weer terug, aangezien de staatskas uitkeringen betaalt,schulden afbetaald aan andere landen en mensen weer aan een baan helpt.
Bert (25-5-2011 om 18:43)
Het is beter is dat te verdelen onder de burgers
Cookie-instellingen beheren