Weerbericht:
Vannacht kans op mistbanken, zondag zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Nieuw voertuig voor KNRM Westkapelle

Toegevoegd: 26-05-2011, 21.16 uur
De redders bij het nieuwe voertuig.
De redders bij het nieuwe voertuig.
© Foto: KNRM Westkapelle
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - Het KNRM-station in Westkapelle beschikt over een nieuw kusthulpverleningsvoertuig.

Het voertuig werd overgedragen door inspecteur Koos van der Bent. Symbolisch werden de sleutels overgedragen aan vuurleider Ties Verhoeven en vervolgens werd uitleg gegeven aan de hele bemanning.

Het voertuig is van alle denkbare gemakken voorzien. In de cabine zitten een marifoon, een C2000-systeem, een scanner en een mobilofoon voor contact met de strandreddingsbrigades. De laadruimte is onder meer voorzien van EHBO-faciliteiten, schijnwerpers, een aggregaat en talloze gereedschappen om op strand hulp te kunnen verlenen.

Het Kusthulpverleningsvoertuig is in eerste instantie bedoeld om assistentie te verlenen aan ambulancepersoneel die met hun eigen voertuig niet op het strand kunnen komen. Ook voor zaken als het wegslepen van gestrande auto's en trekkers op het strand heeft het oude KNRM-voertuig z'n dienst al goed bewezen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Redder aan de wal (28-5-2011 om 20:15)
He bob schijberlich mooi voertuig kan je er weer tegen aan. hoop dat hij het goed doet bij de inzet
AD VAN OORSCHOT (27-5-2011 om 18:06)
Om de zo veel tijd moet je een keer een nieuwe auto hebben, zeker ook voor het reddings stadion westkapelle. Het word door donateurgeld gekocht. Ik hoop dat er nog meer mensen donateur worden (redder aan de wal). Kijk op www.knrm.nl. Redder aan de wal, zo steun je de reddingsmaatschapij
Zeeuw (26-5-2011 om 21:39)
Mooi voertuig...! Hopend dat dit voertuig veel gemak krijg bij de inzetten van dit station.