Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Fatale aanrijding met stoomtrein

Toegevoegd: 04-06-2011, 19.14 uur - Update: 04-06-2011, 20.52 uur
Door: Roland de Jong
'S-GRAVENPOLDER - Bij een ongeluk tussen een personenauto en de stoomtrein Goes-Borsele is vandaag iemand om het leven gekomen.


Volgens de politie ontstond de botsing tussen de trein en de auto rond 17.45 uur op een kleine spoorwegovergang in de Bosseweg. De locomotief duwde de auto een flink aantal meters door richting Goes.

De brandweer werd opgeroepen omdat werd gemeld dat er sprake was van een beknelling. Diverse ambulances kwamen ter plekke. De 71-jarige passagiere uit 's-Gravenpolder overleed ter plekke. De mannelijke bestuurder, haar 77-jarige echtgenoot, is per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De lichamelijke gevolgen voor de bestuurder lijken volgens de politie mee te vallen.

Uit het onderzoek van Politie Zeeland is gebleken dat de bestuurders van de auto en de stoomtrein elkaar niet hebben zien aankomen. De inzittenden van de stoomtrein zijn na het ongeval door een andere stoomtrein opgehaald.

Het ongeluk gebeurde op een onbewaakte overgang. Borden geven aan dat weggebruikers een spoorwegovergang naderen. Volgens getuigen worden weggebruikers doorgaans goed geattendeerd op een naderende stoomtrein.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Onnozele automobilist (5-6-2011 om 19:54)
Zelf ging ik er vanuit dat er toch minstens wel een persoon met een vlag zou staan voor de signalering, maar dat is dus helemaal niet zo ? goed dat iemand me dat even duidelijk maakt dan. het wachten is op een kop staart botsing door iemand die stapvoets de overgang benaderd.
Goesenaar (5-6-2011 om 18:46)
Blijkbaar is er veel onwetendheid. De trein rijdt maximaal 30 km bij een aantal overwegen wordt snelheid verminderd bij alle gefloten Diverse overwegen worden beveiligd met vlag spoorbomen of knipperlichten Elke overweg heeft andreaskruizen dit betekend dat er voorrang verleend moet worden ad trein
Moeders (5-6-2011 om 17:49)
Als een aantal van de mensen die allemaal schijnen te weten hoe het hoort zich opgeeft als vrijwilliger bij de stoomtrein hebben ze menskracht genoeg om iemand bij een overweg met een vlag vooruit te sturen ! Probleem opgelost dus ! Is ook nog veel gezonder dan achter de computer te zitten zeuren
Marian (5-6-2011 om 16:51)
@ Romey het is nu eenmaal een onbewaakte overweg. Natuurlijk erg, voor de mensen vd SGB en vd auto maar je moet hoe dan ook opletten zeker bij een overweg daar ben je zelf voor verantwoordelijk. Mensen zijn zo verwend door veiligheidsmaatregelen dat ze zelf niet meer opletten (merk je steeds meer)
Lia (5-6-2011 om 16:28)
Een zwarte en vervelende dag voor alle medewerkers van de stoomtrein dienst. afschuwelijke ervaring voor hen en de passagiers.Verdriet bij de Familie van het slachtoffer en zeker de man die niet zal begrijpen hoe dit heeft kunnen gebeuren. Maar zo lezen weet half zeeuws.vl het wel ONGELOFELIJK
Romey (5-6-2011 om 14:41)
@een zeeuwse... waarom ik mezelf erger is dat het niet waar is dat ze met langzame snelheid een overgang passeren en er word niet ALTIJD gevlagt(moet wel), zag het zelf nog smorgens, woon bij eindbestemming en ja het is heeel erg dat er nu een slachtoffer is gevallen,daarom ook, was onnodig!!!
Cookie-instellingen beheren