Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Fatale aanrijding met stoomtrein

Toegevoegd: 04-06-2011, 19.14 uur - Update: 04-06-2011, 20.52 uur
Door: Roland de Jong
'S-GRAVENPOLDER - Bij een ongeluk tussen een personenauto en de stoomtrein Goes-Borsele is vandaag iemand om het leven gekomen.


Volgens de politie ontstond de botsing tussen de trein en de auto rond 17.45 uur op een kleine spoorwegovergang in de Bosseweg. De locomotief duwde de auto een flink aantal meters door richting Goes.

De brandweer werd opgeroepen omdat werd gemeld dat er sprake was van een beknelling. Diverse ambulances kwamen ter plekke. De 71-jarige passagiere uit 's-Gravenpolder overleed ter plekke. De mannelijke bestuurder, haar 77-jarige echtgenoot, is per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De lichamelijke gevolgen voor de bestuurder lijken volgens de politie mee te vallen.

Uit het onderzoek van Politie Zeeland is gebleken dat de bestuurders van de auto en de stoomtrein elkaar niet hebben zien aankomen. De inzittenden van de stoomtrein zijn na het ongeval door een andere stoomtrein opgehaald.

Het ongeluk gebeurde op een onbewaakte overgang. Borden geven aan dat weggebruikers een spoorwegovergang naderen. Volgens getuigen worden weggebruikers doorgaans goed geattendeerd op een naderende stoomtrein.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Onbewaakt moment (5-6-2011 om 09:44)
Belachelijk ook in deze tijd, onbewaakte overgangen. we leven al in 2011 hoor ! ik vind dat de SGB maar moet zorgen dat de overgangen veilig zijn of anders stoppen ze maar. duidelijk dat het levensgevaarlijk is wat ze doen. dus letterlijk, stop die trein !! voordat er nog meer doden vallen.
SlowRider (5-6-2011 om 09:31)
Wat ik nou niet snap...die spoorwegovergang is overzichtelijker dan welke spoorwegovergang ook. Helemaal open, nergenst bomen dus zo'n gevaarte wat aan komt rijden met 40 km/h kan je niet missen. Alles en iedereen krijgt de schuld weer...
HJM (5-6-2011 om 08:07)
Wat een reacties aan mijn adres, Het enige wat ik kwijt wilde was dat dit voorkomen had kunnen worden, ik wens iedere betrokkene HEEL VEEL STERKTE.
Tholen (4-6-2011 om 23:51)
Zoiemand ziet dus een trein met toeters en bellen over het hoofd, onbegrijpelijk. Sterkte voor de nabestaanden.
Koert (4-6-2011 om 23:26)
Vreselijk natuurlijk. Voor zover ik weet (wikipedia) is de lijn al sinds de opening in 1927 juridisch gezien geen spoorweg maar een tramweg. Dat kun je oa. merken aan de (lage) snelheid en de beperkte mate waarin overwegen zijn beveiligd. Fluiten, vlaggen zijn dan geen show maar wettelijke plicht.
Rescue (4-6-2011 om 22:53)
@Ano: gelukkig heb jij geen hobby. Of moeten we het voetballen ook maar stopzetten zolang ze hun eigen sportletsel verlet niet zelf betalen. Als je er zo naar kijkt begrijp je het niet. De situatie staat omschreven in de wegenverkeerswet. Sterkte voor nabestaanden, trein personeel en hulpverleners.
Cookie-instellingen beheren