Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
127 files van totaal 535 km

Fatale aanrijding met stoomtrein

Toegevoegd: 04-06-2011, 19.14 uur - Update: 04-06-2011, 20.52 uur
Door: Roland de Jong
'S-GRAVENPOLDER - Bij een ongeluk tussen een personenauto en de stoomtrein Goes-Borsele is vandaag iemand om het leven gekomen.


Volgens de politie ontstond de botsing tussen de trein en de auto rond 17.45 uur op een kleine spoorwegovergang in de Bosseweg. De locomotief duwde de auto een flink aantal meters door richting Goes.

De brandweer werd opgeroepen omdat werd gemeld dat er sprake was van een beknelling. Diverse ambulances kwamen ter plekke. De 71-jarige passagiere uit 's-Gravenpolder overleed ter plekke. De mannelijke bestuurder, haar 77-jarige echtgenoot, is per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De lichamelijke gevolgen voor de bestuurder lijken volgens de politie mee te vallen.

Uit het onderzoek van Politie Zeeland is gebleken dat de bestuurders van de auto en de stoomtrein elkaar niet hebben zien aankomen. De inzittenden van de stoomtrein zijn na het ongeval door een andere stoomtrein opgehaald.

Het ongeluk gebeurde op een onbewaakte overgang. Borden geven aan dat weggebruikers een spoorwegovergang naderen. Volgens getuigen worden weggebruikers doorgaans goed geattendeerd op een naderende stoomtrein.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ex vrijwilliger stoomtrein (4-6-2011 om 20:10)
@hjm als oud medewerker van de stoomtrein weet ik uit ervaring dat veel autobestuurders gewoon doordouwen als je de onbewaakte overweg afsluit. maar laten we niet meteen oordelen vellen.
Medeleven (4-6-2011 om 19:58)
Heel veel sterkte aan de nabestaande en allen die er bij betrokken waren. over het algemeen staan ze toch voor controle bij de overweg te kijken tot de trein er is of paseert nogmaals veel sterkte aan een ieder
Andre (4-6-2011 om 19:52)
Donderdag nog meegereden met de stoomtrein! Ze geven het echt goed aan als ze er aan komen, je hoort de stoomfluit constant! Sterkte allen!!!
HJM (4-6-2011 om 19:43)
Inderdaad Sterkte voor alle betrokkenen, onbewaakte overgang is niet meer van deze tijd! Dit had voorkomen kunnen worden, moeten er nog meer slachtoffers vallen of wordt er wat aangedaan, het bekende spreekwoord, als het kalf......!
Sterkte.. (4-6-2011 om 19:28)
Sterkte aan de nabestaande van deze mevrouw.. Beterschap voor de meneer die ook in deze auto zat. Sterkte aan de machinist en getuigen/hulpverleners van dit ongeval.
Cookie-instellingen beheren