Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Afname aantal overvallen in 2011

Toegevoegd: 06-06-2011, 21.51 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De politie Zeeland constateert dat het aantal overvallen op woningen en bedrijven dit jaar licht is gedaald ten opzichte van 2010 en 2009.
 
Zo zijn op dit moment 13 overvallen gepleegd (6 woningen en 7 bedrijven). Dit is een afname van 28% t.o.v. 2010 (18) en en 13% in vergelijking met 2009 (15).


De politie Zeeland is blij met deze daling en hoopt dat deze trend zich in 2011 doorzet. De Zeeuwse politie heeft geen verklaring voor de verlaging.

Tips ter voorkoming van een overval
Een overval kan overal en altijd gebeuren, maar een overval kan soms ook worden voorkomen. Een overvaller wil het liefst veel geld in een zo kort mogelijke tijd. Maatregelen om overvallen te voorkomen zijn er dan ook voornamelijk op gericht de buit te beperken en de weg naar het geld zo moeilijk mogelijk te maken.
 
Om het risico zo klein mogelijk te maken, kan men verschillende maatregelen treffen, zoals wees achterdochtig; doe niet zonder nadenken de voordeur open; doe een veiligheidsketting op de deur én wees niet loslippig over uw bezittingen.

Op de website van de politie (http://www.politie.nl/Zeeland/projecten/overvallen.asp) staat nog veel meer informatie over overvallen. Daar staat ook de functie Google Maps waarmee locaties waar overvallen gepleegd zijn in beeld worden gebracht, inclusief de voortgang van het politieonderzoek. Ook staan hier de opgeloste zaken bij.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (7-6-2011 om 14:59)
Je zou het haast geloven wat ze schrijven en zeggen ,maar niets is minder waar ,en dan moet je de politie geloven en vertrouwen wel dat is ook ver tezoeken bij het korps en als je ze nodig heeft dan ziet je niemand want het moet niet te moeilijk worden voor de dames en heren politie
Sylvia (7-6-2011 om 10:23)
18 in 2010, 15 in 2009 en 13 in de eerste helft van 2011 want we zitten nog maar in juni. Wat een onzin bericht, we hebben immers nog een half jaar te gaan.
Sylvia (7-6-2011 om 09:27)
Deze daling schijnt landelijk te zijn maar als je Googled dan krijg je alleen maar berichten dat woning- en auto inbraken explosief gestegen zijn. Bij deze geloof ik er dus helemaal niets van.
Bram (7-6-2011 om 01:14)
Vind dit een beetje voorbarig bericht. Het jaar 2011 is nog niet om en ik lees redelijk wat overvallen van diverse aard op hvzeeland.nl. Nu al te spreken van een procentueel behoorlijke daling is een beetje onzin. Logisch dat er nog geen verklaring is, want er staat ons nog veel te (ver)wachten.
Cookie-instellingen beheren