Weerbericht:
In het (zuid)oosten enkele wolkenvelden. Elders stapelwolken
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

276 Kilo illegale vis in beslaggenomen

Toegevoegd: 07-06-2011, 21.13 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tijdens controle op visstroperij rond het Schelderijnkanaal / Markiezaatsmeer zijn dinsdagavond twee mannen op heterdaad betrapt. 

De twee mannen uit Tholen waren, tussen Bergen op Zoom en Tholen, aan het vissen met een zgn zegen (dit is een 600 m lang net dat aan de boot wordt vastgemaakt. Door het rondvaren wordt daarbij alle vis opgevangen en naar binnen gehaald). Met dit vistuig is het verboden te vissen op een binnenwater.

In een half uur tijd hadden ze op deze manier al 276 kg dunlipharder gevangen. De vis is in beslaggenomen. Tegen de twee Tholenaren is proces-verbaal opgemaakt.

Deze controle is een samenwerking tussen Provincie, Federatie Binnenvisserij, nVWA (nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit) en Politie Zeeland.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (8-6-2011 om 09:21)
Triest om op deze manier te stropen, en wat moeten ze met deze vis? Mij staat bij dat deze vis niet geschikt is om te serveren.
Karel (7-6-2011 om 23:15)
Neem aan dat die vis mooi is terug gezet? Harders ben volgens mij nog al taai dus die kunnen wel even zonder water. Tis te triest voor woorden dat ze zoveel hebben gestroopt.
Dominique (7-6-2011 om 22:53)
Das al het zoveelste bericht ivm visstropers. Deze lui moeten veel strenger gestraft worden. Met een lullige geldboete en het inbeslagnemen van de visspullen stop je dit soort lieden echt niet.
Cookie-instellingen beheren