Weerbericht:
Tropisch warm, later vanmiddag en vanavond stevige onweersbuien
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

ROG doet inval in winkelpand Gravenstraat M'burg

Toegevoegd: 14-02-2006, 13.58 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - De Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) van de Zeeuwse politie heeft vanmiddag een inval gedaan in een winkelpand aan de Gravenstraat in Middelburg. Volgens Omroep Zeeland zou er ook een inval zijn gedaan in een woning in Oost-Souburg

Rond kwart over twaalf 's middags drongen de leden van het ROG het winkelpand binnen. Bij de inval waren ook politiemensen in burger betrokken, zij droegen groengekleurde handschoenen. In het pand heeft men diverse foto's gemaakt.

Uit het pand zijn diverse multomappen en systeemkasten van computers meegenomen. De multomappen werden samen met andere spullen in een grote doos gestopt, die vervolgens in een personenauto werd gezet. Ook de systeemkasten werden meegenomen in diezelfde personenauto.

Direct nadat de politiemensen vertrokken waren werd de winkel op slot gedaan. Volgens één van de mensen in de winkel zou het gaan om "spullen van de vorige eigenaar" en werden alleen nog "vrienden" in het pand gelaten.

De inval in Middelburg werd gade geslagen door voorbijgangers. Sommige mensen hadden de politiemensen al zien staan voordat de inval werd gedaan. Volgens een ooggetuige zouden aan het begin van de inval meerdere mensen met de handen op hun hoofd hebben gestaan.

Volgens Omroep Zeeland is ook in een woning in Oost-Souburg een inval gedaan. Ook daar zouden spullen zijn meegenomen. De omroep meldt ook dat het gaat om een onderzoek naar strafbare feiten, maar dat het Openbaar Ministerie (OM) geen uitspraken wil doen over de details van deze feiten.

Er zou niemand zijn aangehouden.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750