Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Servicecentrum Zeeuwse politie scoort een 8,3

Toegevoegd: 14-02-2006, 14.59 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
MIDDELBURG - Het servicecentrum van de politie Zeeland scoort het rapport-cijfer 8,3. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Telan, dat heeft ge-keken naar de reactiesnelheid op de binnenkomende telefoontjes voor het nummer 0900-884.


De medewerkers van het Zeeuwse callcenter, dat overigens gevestigd is aan de Segeerssingel in Middelburg, beantwoorde achtentachtig procent van de ge-sprekken binnen twintig seconden. In vierennegentig procent van de gevallen werd een gesprek binnen vijfenveertig seconden beantwoord.

Het onderzoek is al enkele jaren gehouden. Al sinds de invoering in 2000 scoort het Zeeuwse servicecentrum hoog. Met de uitkomsten over 2005 voldoet de Zeeuwse politie aan de streefwaarde die door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het Ministerie van Justitie is vastgelegd in het prestatiecontract.

Het rapportcijfer 8,3 is redelijk hoog. Zes andere korpsen kregen hetzelfde rap-portcijfer en slechts twee andere korpsen slaagden erin een hoger rapportcijfer te halen: een 8,4. Het Zeeuwse servicecentrum scoorde vooral erg goed op het wisselen van informatie en het tonen van interesse en het goed luisteren naar de beller.

De medewerkers van het centrum kunnen echter nog enkele zaken verbeteren. Zo zou men beter gerichte tegenvragen moeten stellen en ook kan er verbete-ring worden aangebracht in het afsluiten van het gesprek. Daarnaast zou er ook nog het een en ander verbeterd kunnen worden bij het samenvatten van de verkregen informatie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren