Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Drankrijders lopen tegen de lamp

Toegevoegd: 11-06-2011, 15.12 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben agenten van Politie Zeeland diverse rijbewijzen ingevorderd, omdat de eigenaars hiervan te diep in het glaasje hadden gekeken.
 
In Hulst, op de Absdaalseweg, reed een 37-jarige automobilist uit Den Haag. Omdat de man zijn gaspedaal nogal diep intrapte en hij slingerend over de weg reed, besloten agenten hem eens te controleren.


Tegen 02.00 uur gaven de agenten hem een stopteken en de bestuurder gaf hieraan gehoor. Bij de man is een blaastest afgenomen en hieruit bleek dat hij dermate veel had gedronken dat hij zijn rijbewijs in moest leveren.

Op de Eedeweg in Aardenburg zagen agenten omstreeks 03.00 uur een 23-jarige man uit de gemeente Sluis rijden. De agenten vroegen de man mee te werken aan een blaastest en hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. De man bleek beginnend bestuurder te zijn en kon zijn rijbewijs bij de agenten inleveren, omdat hij vier keer zoveel had gedronken dan is toegestaan.

In Middelburg werd ook een beginnend bestuurder betrapt op het rijden onder invloed. Agenten reden omstreeks 03.15 uur in de Westerscheldestraat in Middelburg en troffen daar een 19-jarige Middelburger achter het stuur van zijn auto. Deze moest een blaastest ondergaan en daaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Zijn rijbewijs kon hij inleveren, omdat hij ongeveer vier keer teveel drank had genuttigd.

Omstreeks 00.00 uur werd, door agenten van Politie Zeeland, een 23-jarige vrouw (beginnend bestuurder) uit Axel op de Herengracht in Terneuzen gecontroleerd. Bij de controle hoorde uiteraard ook een blaastest. Uit deze test bleek dat de vrouw teveel had gedronken. Ze kreeg een rijverbod van een uur.
 
Toen de vrouw werd verhoord over haar overtreding verklaarde zij dat dit de eerste en de laatste keer was dat zij onder invloed achter het stuur was gaan zitten. Maar deze uitspraak bleek een paar uur later alweer vergeten... De vrouw ging namelijk, nadat haar rijverbod weer was verlopen, toch nog maar even de stad in.

Hier dronk ze nog wat alcoholische versnaperingen en stapte wederom in de auto. Verder dan de Axelsestraat kwam ze niet, want daar stonden agenten die bij de vrouw een blaastest afnamen. Dit keer kreeg de vrouw een rijverbod van drie uur, omdat het alcoholpromillage wat hoger was dan de eerste en de laatste keer...


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Boris (12-6-2011 om 00:06)
Sorry maar als je zo stom bent om nog een keer dronken in je auto te stappen dan maar je rijbewijs inleveren dit zet geen zoden aan de dijk,
Davy (11-6-2011 om 22:07)
Kijk dit vind ik nou goed werk van de politie! Niet gaan staan wachten op automobilisten die 10 kilometer te hard rijden of fietsers die hun licht niet aan hebben.
MotoRob (11-6-2011 om 15:47)
Ik ben blij dat de politie ze van de weg heeft geplukt, alcoholbilisten kunnen we missen als kiespijn, hulde aan de politie.
Cookie-instellingen beheren