Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Heler bromfiets aangehouden

Toegevoegd: 13-06-2011, 14.29 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag rond 00.30 uur op het Kolibriepad in Vlissingen een heler opgepakt.

Rond dat tijdstip reed een bromfietser enkele bikers van de politie tegemoet. De bikers hielden de bromfietser, een 25-jarige Vlissinger, staande en vroegen hem om zijn rijbewijs en de papieren van de brommer.


De Vlissinger antwoordde dat hij geen papieren had, maar dat het goed was dat hij de agenten juist tegenkwam, omdat hij net op weg was naar het politiebureau met deze van diefstal afkomstige scooter...

De agenten vroegen het framenummer van de brommer na bij de meldkamer. Uit de gegevens bleek dat de scooter in november 2010 gestolen was bij een woning aan de Van Dishoeckstraat in Vlissingen.

De 25-jarige man is hierop aangehouden wegens heling. Hij is door agenten overgebracht naar een politiecel in Torentijd en daar in verzekering gesteld. De bromfiets is door de Zeeuwse politie in beslag genomen.

Intussen hadden de agenten contact opgenomen met een getuige. Deze verklaarde dat de bromfiets al lang in het bezit was van de verdachte en dat hij die niet, zoals de verdachte zelf verklaarde, net had gevonden. Toen de agenten de verdachte op zondagmorgen met deze bevindingen confronteerden, moest de verdachte de diefstal wel toegeven.

Op dit moment zit de verdachte nog vast. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dna (13-6-2011 om 22:38)
Ja derbifreak daar heb je gelijk in, hoop ook dat ie er niet vanaf komt. Het betrof mijn brommer namelijk! Weet niet wat ie met het blok heeft gedaan, maar klinkt voor geen meter! betalen kan ie
Derbifreak (13-6-2011 om 16:55)
Ik ben blij dat zulke gasten opgepakt worden en ik hoop dat hij er niet vanaf komt met een taakstraf. Ze moeten met hun handen van andermans spullen afblijven en er zelf voor gaan werken, dan weten ze ook wat de waarde van het gestolen goed is.
Cookie-instellingen beheren