www.hvzeeland.nl

Zoektocht naar vermeend slachtoffer

Toegevoegd: 14-06-2011, 00.25 uur

Zoektocht naar vermeend slachtoffer
Door: Roland de Jong
'S-HEER HENDRIKSKINDEREN - De hulpdiensten zijn maandagavond lange tijd bezig geweest met het zoeken naar een slachtoffer van een vermeend treinincident.

Rond 22.25 uur kwam de melding binnen dat nabij de spoorwegovergang Sinoutskerkseweg bij 's-Heer Hendrikskinderen een passagierstrein van de NS een persoon had aangereden. Ambulancedienst, politie, brandweer en de traumahelikopter werden ter plekke gestuurd.

Toen de hulpdiensten arriveerden, bleek er in de buurt van de overgangen aan de Sinoutskerkseweg en de Wissekerkseweg geen slachtoffer te liggen. De trein bevond zich tussen de overgang Wissekerkseweg en 's-Heer Arendskerke. Zodoende werd de zoekactie naar die plek verplaatst. Ook nabij het viaduct over de Nieuwe Rijksweg werd echter niemand aangetroffen.

Zodoende werd de zoekactie verplaatst richting industrieterrein Eindeweg bij 's-Heer Arendskerke. Op een veld nabij de spoorlijn langs dit industrieterrein landde de traumahelikopter. Na een nieuwe zoekactie werd in overleg besloten dat de helikopter terug kon vliegen naar Rotterdam. De brandweer en de ambulancedienst bleven nog wel stand-by. Uiteindelijk werd, voor zover nu bekend, echter niemand meer aangetroffen.

Vanwege de vermeende aanrijding lag het treinverkeer vanaf 22.30 uur stil. Passagiers werden met bussen vervoerd.