Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Man (21) schiet met illegaal vuurwapen

Toegevoegd: 14-06-2011, 22.00 uur
Door: Manfred Berrevoets
CLINGE - Dinsdagmorgen is door Politie Zeeland een illegaal vuurwapen in beslag genomen.

Het wapen, een zogenaamd gasdrukwapen, was eigendom van een 21-jarige man uit Clinge. Hij heeft afstand gedaan van het wapen. Agenten van de Zeeuwse politie kwamen bij de man nadat er meldingen waren binnengekomen dat de man in het wilde weg op goederen aan het schieten was met het wapen.


Het wapen was voor afdreiging geschikt en dergelijke wapens zijn verboden in Nederland.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Chumblach (16-6-2011 om 14:05)
Het gaat dus om een Co2 gasdruk pistool met een sprekende gelijkenis op een bestaand vuurwapen. Dat is reden tot in beslagname. Het gebruik op voor publiek toegankelijk terrein is een 2e reden. Overtreding van de WWM is een misdrijf. Onverantwoorde omgang met wapens vind ik een misdaad.
Mar (16-6-2011 om 10:29)
@ Pietje: Mag ik weten waarom je überhaupt zo'n ding hebt, en waarom er zo idioot mee gedaan word? Je jaagt mensen de stuipen op het lijf, toch?
Pietje (15-6-2011 om 23:56)
Het was een gasdruk wapen en leek sprekend op een echt een berette 1.1 was het ik weet dat want ze zijn hem bij mij in beslag komen nemen
Swetzor (15-6-2011 om 17:54)
@Thys Wat denk je nou zelf, hoe wil je daar controle op houden? Er rijden dagelijks honderden auto's in en uit nederland. Kijk alleen al naar de wetgeving van Belgie, die verschilt met die van Nederland en daar is Airsoft toegestaan. Dus het is niet haalbaar om al die auto's te searchen..
A.H. den Hollander (15-6-2011 om 12:04)
Een gasdrukwapen? Wat wordt bedoeld: een PCP of gasramwapen? Beide zijn, net als veerdrukwapens (geen van drieën zijn vuurwapens!) legaal in NL zolang zij niet op lijst B voorkomen of een sterke gelijkenis hebben met een bestaand vuurwapen en niet openbaar voor handen zijn. Zie de WWM.
Thys (14-6-2011 om 22:42)
Als het hier verboden is, hoe komt hij er dan aan? Waarom is daar geen controle op ?
Cookie-instellingen beheren