Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Boete geeist na ongeluk op N61

Toegevoegd: 16-06-2011, 22.07 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 56-jarige man uit Westkapelle is donderdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een boete van 250 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden geëist.

De man reed op 14 oktober 2009 met zijn bestelwagen over de N61 bij Hoek richting De Braakman. Toen hij bezig was een vrachtwagen in te halen, hoorde hij een schurend geluid en zag hij naast hem een motorrijder door de lucht vliegen.


De motorrijder belandde in een sloot en werd na enig zoeken tussen het riet gevonden. Door het ongeval moest zijn (gescheurde) milt operatief worden verwijderd. Volgens de Westkapellenaar had hij geen enkele schuld aan het ongeval, omdat hij al naast de vrachtwagen reed, toen hij door de motorrijder werd ingehaald.

Getuigen op hun beurt hadden echter verklaard dat de aanrijding al vóór de inhaalmanoeuvre had plaatsgevonden. De advocate van de Westkapellenaar, K. Oomen, meende dat er vrijspraak zou moeten volgen omdat niet duidelijk was geworden of nu de motor tegen de bestelbus was gereden of de bestelbus tegen de motor. Mede doordat de zaak 'lang op de plank' had gelegen, eiste de officier een lagere straf dan gebruikelijk.

Uitspraak 30 juni.

Zie ook:
- 14/10/2009: Ernstig ongeval met motor in Hoek


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (18-6-2011 om 09:01)
Dat wil ik wel eens zien,de bestelauto was al naast de vrachtwagen,en dan gaat de motorrijder passeren???? Ik weet niet waar je de ruimte vandaan haalt,maar dit is dus onmogelijk.
Motorrijder in kwestie (17-6-2011 om 18:01)
Harry wat bedoel je met weer ééntje. ben jij er toevallig bijgeweest op 14/10/09. niet dan zou ik je commentaar hierover maar netjes voor jezelf houden en eerst maar ééns in de spiegel kijken.
Zeeuwsvlaamse (17-6-2011 om 10:07)
De goede moeten 't altijd van de kwade afleggen, geld in alle categorieën weggebruikers. Een motorrijder komt soms zo snel en gaan rechtstreeks je voorbij, dat je ze niet eens in je spiegel hebt gezien. Op Tractaatweg tegen de groene middenstreep rijden en je wat rechts rijdt, flits en zijn voorbij
Daantje (16-6-2011 om 22:48)
Een beetje weinig inhalen ??? het ging niet snel genoeg !!! het mag daar schijnbaar wel. maar het blijft onverantwoord. zijn motorrijders vogelvrij??? moeten de goede onder de kwade lijden!!!!!
Harry Krekelboom (16-6-2011 om 22:33)
Vanmorgen bijna eentje laten zien waar zijn kreukelzones zitten. Inderdaad WEER ééntje die mij ging inhalen toen ik aan het inhalen was! Maar goed dat rechters en officieren van justitie geen auto rijden. enig benul van hoe veel motorrijders zich NIET gedragen hebben ze niet. (goede daar gelaten)
Cookie-instellingen beheren