Weerbericht:
Perioden met zon en een bui. Zondag meer buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Gerechtshof oordeelt over straffen drugszaak Otton

Toegevoegd: 16-02-2006, 09.34 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
MIDDELBURG – Het gerechtshof in Arnhem heeft woensdag aan diverse personen straffen opgelegd in de zaak rond drugssmokkel met de sleepboot Otton. De sleepboot kreeg in de zomer van 2003 motorproblemen. Hierdoor was men genoodzaakt af te meren in de haven van Vlissingen. Daar werd een grote hoeveelheid drugs aangetroffen op het schip: 4050 kilo cocaïne.

De hoofdverdachte van de zaak, H.J., kreeg negen jaar cel opgelegd. Tegen deze man was veertien jaar cel geëist. Justitie heeft kenbaar gemaakt dat hij een belangrijke schakel zou zijn in het internationale drugsverkeer via Europa. H.J. werd eerder al veroordeeld tot twaalf jaar cel.

Ook diverse andere verdachten, tussenpersonen en handlangers, kregen straffen opgelegd. In alle gevallen waren die straffen gelijk of lager aan de eis van het Openbaar Ministerie en het eerdere vonnis van de rechtbank. Tegen alle betrokkenen was tussen de zes en veertien jaar gevangenisstraf geëist.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750