Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
40 files van totaal 175 km

Dieven slaan slag Middelburg

Toegevoegd: 20-06-2011, 10.25 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg is in het afgelopen weekend in vijf woningen ingebroken of ingeslopen door onbekenden.


In de nacht van zaterdag op zondag is in twee woningen ingebroken. In de Generaal Hakewell Smithlaan hoorde de bewoner omstreeks middernacht een geluid. Op dat moment schonk de bewoner er niet zo veel aandacht aan en viel weer een beetje in slaap. Een uur later bedacht hij zich en ging toch het bed uit.

Toen bleek dat één van de kamers bezocht was door inbrekers. De kamer was doorzocht. Vermoedelijk is/zijn de dader(s) op het balkon geklommen en hebben zij daarna een ruit vernield om binnen te komen.

Op zondag 19 juni vond aan de Oude Vlissingseweg ook een inbraak plaats. Tussen 14.15 en 16.15 uur werd ingebroken in een woning. Door een raam te breken kwam(en) de dader(s) de woning binnen. Uit de woning is geld weggenomen. Ook een mp3-speler en een spelcomputer werden ontvreemd.

In de nacht van zondag op maandag werden drie woningen in Middelburg bezocht door een insluiper. Vermoedelijk is deze inbreker de woningen binnengekomen doordat de bewoners hun huisdeuren niet hadden afgesloten.

"Mensen gaan er vaak van uit dat een deur op slot zit als je hem achter je dichttrekt. Dat is dus niet het geval. Inbrekers kennen zo hun maniertjes om heel gemakkelijk een woning binnen te komen als de deur niet afgesloten is", zo vertelt de politie.

"De twee bekendste manier zijn 'hengelen' en 'flipperen'. Bij het 'hengelen' steekt een inbreker een ijzerdraad door de brievenbus en trekt dan aan het oplegslot waardoor de deur eenvoudig open gaat. Sommige mensen hebben zelfs nog een touwtje uit hun brievenbus hangen!"

"Bij het 'flipperen' wordt een hard plastic voorwerp tussen het kozijn en de deur geschoven. Dat wordt wat heen en weer bewogen en op die manier wordt het slot uit het kozijn geduwd. Wederom een eenvoudige manier om een deur te openen... Wij raden dan ook met klem aan om altijd uw deuren met een sleutel af te sluiten en niet zomaar dicht te laten vallen, want dan zit een deur dus niet op slot."

In de Kriekenhofstraat werd een woning doorzocht door een insluiper. Tussen 18.30 en 23.45 uur is de insluiper in de woning geweest. De woning werd volledig doorzocht en er werden diverse goederen weggenomen, waaronder geld en een spelcomputer.

In de Statenlaan werden de bewoners rond 03.00 uur wakker van een geluid dat elders uit hun woning kwam. Zij zijn gaan kijken en zagen dat er geld was weggenomen uit hun woning.

Ook in het Jan van Hoofkwartier was het raak. Daar haalde een insluiper rond 04.00 uur een telefoon weg. Ook hier werden de bewoners wakker van een geluid in de woning.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (24-6-2011 om 00:08)
@ OMG helemaal geen tokkieverhalen alleen zoals @ Anoniem zegt moeten mensen van de spullen van andere afblijven en als je dan zo'n grote Rottweiler hebt is dat alleen maar mooi meegenomen want dan flikt men het niet nog een keer.
Anoniem (22-6-2011 om 14:15)
@OMG. Nou Tokkie verhalen d8 het dus even niet, ik ben van de DUVEL nog niet bang.. Ik ben zeker geen angsthaas.. Ze moeten gewoon met hun tengels van andere mensen hun spullen blijven. Zo simpel is dat.. Er staat hier ook een grote honkbalknuppel en ik schuw hem niet om deze te gebruiken.
Vingerverf (22-6-2011 om 10:00)
En dan die reacties dat net als vroeger handen afgekapt moeten worden, ik stel voor dat die mensen in Iran gaan wonen, ze zullen het daar toch zoo geweldig vinden. stelletje barbaren. pas je maar eens aan aan de nederlandse cultuur of anders ga je maar weg !
Joel (21-6-2011 om 22:17)
Kijk en dat bedoel ik nou. Als die ....nou eens hun echte werk gaan doen als ipv ventjes met te harde uitlaatjes lastigvallen en zorgen dat ze een flinke boete moeten betalen, dan hebben we nog wel kans dat er is een inbreker gepakt wordt.
OMG (21-6-2011 om 17:23)
Moeten die tokkie verhalen over er de grote gevaarlijke hond op loslaten er altijd bij ? en kan je er nog meer als een angsthaas uitzien als je je zelfs achter je hond moet verbergen ?
Rob bauer (21-6-2011 om 17:08)
@ frans, denk je dat de politie het altijd leuk vind zich met de verkeershandhaving bezig te houden ? zij weten donders goed dat dit helemaal geen hoofdtaak van de politie is. helaas wordt de onzin in den haag verzonnen, door "democratisch" gekozen mensen die geld nodig hebben, veel geld.. voor ??
Cookie-instellingen beheren