Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vijfhonderdponder gevonden in Breskens

Toegevoegd: 16-02-2006, 18.41 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

BRESKENS - In Breskens is dinsdag een explosief uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.

Het explosief werd aangetroffen in het plandgebied Roode Polder (naast het voormalig terrein van Vermeulen). De vondst werd gedaan tijdens voorbereidende grondwerzaakmheden door aannemingsbedrijf Bodac BV.

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat het gaat om een vijfhonderdponder van Engelse makelij. Inmiddels is het explosief in veiligheid gesteld. Er is geen gevaar voor de omgeving. Het explosief zal echter wel gedemonteerd moeten worden. Inwoners van Breskens ontvingen hierover vandaag een brief.

Omdat niet duidelijk is of er nog meer explosieven in de grond zitten is besloten dat de bom pas wordt gedemonteerd als alle grondwerkzaamheden op het terrein afgerond zijn. De gemeente denkt dat over vier weken duidelijk is of er nog meer explosieven in de grond zitten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren