Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
82 files van totaal 296 km

Jongen (8) verricht heldendaad op A58

Toegevoegd: 29-06-2011, 20.52 uur
Door: Manfred Berrevoets
ARNEMUIDEN - Een 8-jarige jongen heeft vanmiddag het stuur van zijn moeder overgenomen toen ze onwel werd op de A58 ter hoogte van Arnemuiden.

De 30-jarige Vlissingse vrouw reed met haar 8-jarige zoon over de A58. De jongen bemerkte dat er iets met zijn moeder niet goed was toen ze in de middenberm reed en daarbij de vangrail raakte. Hij greep het stuur, stuurde de auto uit de berm en trok aan de handrem en verminderde de snelheid van de auto zodanig dat hij deze de berm in kon sturen naar de vluchtstrook aan de rechtkant van de weg.
 
Dit had zijn vader hem geleerd voor het geval er ooit iets mis zou gaan met zijn moeder en zij zelf de auto niet meer aan de kant kon krijgen. Automobilisten die in de nabijheid reden zijn gestopt, hebben de politie gebeld en de vrouw en de jongen aangesproken. De vrouw is door het ambulancepersoneel onderzocht maar kon zelfstandig haar weg vervolgen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@@@ (6-7-2011 om 13:11)
Plopie, geef je naam dan. Het is niet bevestigd dat die dagen ervoor een aanval is geweest. De enige die dit zeker weet is de dichtsbijzijnde persoon en in overleg met de neuroloog. En ik baseer dit op werkelijke feiten en door onderzoek zal de waarheid bovenwater komen en die is al bekend!!!!!!!!!
Plopie (4-7-2011 om 19:35)
Ad @@@ toevallig ken ik deze vrouw en weet ik dat ze regelmatig een aanval heeft, zelfs enige nachten voor het ongeval heeft ze er 1 gehad. Dus... niet te snel oordelen, nee dat doe ik niet ik baseer mijn oordeel op ware feiten en niet op leugens
@@@ (2-7-2011 om 20:36)
Dit is geleerd omdat hij hoogbegaafd is en het niet accepteert als hij geen antwoordt krijgt. Niet omdat de moeder epilepsie heeft voor het geval dat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niet te snel oordelen mensen........
Kaatje (2-7-2011 om 19:46)
@zeeuws-vlaming.Top,want ons openbaar vervoer is een ramp. Veel beterschap voor de moeder en knap dat ze het jongetje hebben geleerd hoe te reageren.Hij heeft vaker nieuws gezien van kinderen die een ouder redden zonder dat ze het geleerd hebben. En wat denken jullie van niet hands-free bellers???
Zeeuws-vlaming (2-7-2011 om 16:24)
Ik wilde wat anders zeggen, maar daar heb ik te weinig ruimte voor. Ik ben sinds vorig jaar ICD-drager (twee maanden na implantatie niet rijden). Dan pak je maar de bus? Welke bus? Ja die daar heen gaat, waar ik/jij niet heen wil/moet en op tijden die mij/jou niet uitkomen. @Suzana IEDERE WEGgebruiker is een potentieel GEVAAR op de WEG. Als dat niet zo was, zouden er geen aanrijdingen gebeuren (al dan niet door oinwelwording)
Zegikniet (2-7-2011 om 03:19)
Fantastisch van deze jongeman. Erg triest dat iedereen wilt oordelen. Niemand kent kent het hele verhaal. Niemand kent de moeder en haar situatie. En toch oordelen?? Bizar.. Nogmaals voor de jongeman: Geweldig!! Voor de moeder: ik sluit me aan bij Anwil. Sterkte iig.
Cookie-instellingen beheren