Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 153 km

Dronken automobilist negeert politie

Toegevoegd: 02-07-2011, 13.32 uur
Door: Manfred Berrevoets
ZIERIKZEE - Vrijdagavond rond 19.50 uur is een 43-jarige automobilist uit Mergthem (B), aan de Nieuwe Koolweg in Zierikzee, gecontroleerd op het rijden onder invloed.

Kort daarvoor kreeg politie Zeeland de melding dat een personenauto, die uit de richting van Nieuwerkerk naar Zierikzee reed, regelmatig op de linker rijbaan reed en bumperkleefde. Agenten zagen de auto rijden op de N57 richting Burgh-Haamstede en gaven de bestuurder een stopteken. Hierop reageerde de bestuurder niet. Ook reageerde hij niet op de optische en geluidssignalen van het politievoertuig.


Door een tweede politieauto is het voertuig, op de kruising met de Laan van Sint Hillaire, tot stilstand gebracht. Uit ademanalyse bleek dat de 43-jarige bestuurder van de auto ongeveer 2,6 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cor (2-7-2011 om 19:42)
Goede actie. 4 jaar cel en daarna 10 jaar ontzegging van de rijbevoegd heid. Ook voor bromfietsen.
MotoRob (2-7-2011 om 16:33)
Goed werk van de politie, weer een idioot die zijn verantwoording als verkeersdeelnemer aan zijn laars lapt minder op de weg, het verkeer is geen spelletje!
Cookie-instellingen beheren