Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 222 km

Politie waarschuwt voor goudverkopers

Toegevoegd: 07-07-2011, 12.33 uur - Update: 07-07-2011, 17.09 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De politie Zeeland waarschuwt burgers voor een groepje personen die proberen door middel van een 'wisseltruc' sieraden te stelen. Bij de politie zijn de afgelopen tijd diverse meldingen binnengekomen van gedupeerden van dit groepje.

De meldingen kwamen o.a uit Terneuzen, Axel, Hulst en Oost-Souburg. Ze hangen kettingen bij de slachtoffers om, schuiven ringen aan hun vingers en zeggen dat ze geld nodig hebben voor benzine. Wanneer het slachtoffer dan aangeeft niets te willen, worden de sieraden weer verwijderd. Tegelijkertijd worden sieraden die men zelf draagt ook meegepakt.


Op deze slinkse wijze wordt het slachtoffer bestolen. Deze rondtrekkende groep personen werkt in wisselende samenstelling. De leeftijden variëren van tussen de 30 en 40 jaar oud en allen hebben donker haar. Men verplaatst zich vermoedelijk in een zilvergrijze personenauto.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeroen (9-7-2011 om 09:55)
Gewoon niet intrappen, iemand met een beetje goed verstand weet dat je sieraden niet op straat moet kopen, wie weet waar het vandaan komt.
Willem (8-7-2011 om 18:08)
Open grenzen, HEERLIJK. niet dus. toestroom van bewoners uit voormalige oostbloklanden. HEERLIJK. niet dus. hier crimineel gedrag? stempel in paspoort--vingerafdruk nemen en verklaren to ongewenst persoon. of.......mag dat niet van brussel? heetlijk he, dat veel te grote en peperdure europa.
De amsterdammer (8-7-2011 om 16:19)
Roemenen,Bulgaren maar nee ze hebben donker haar , spraken zeker ook vloeiend Nederlands ? Politiek correct of gewoon dom door de burger niet goed te informeren
Ree (7-7-2011 om 19:30)
Misch het beestje eens bij de naam noemen. dit zijn roemenen en zijn al een tijdje bezig.
Staffie (7-7-2011 om 17:18)
Wie laat er na tientallen waarschuwingen en evenzoveel voorbeelden dan nog steeds van die gasten binnen vraag ik mij af ??
Het ijzeren gordijn (7-7-2011 om 15:53)
Dit is allemaal het werk van roma zigeuners, ik maak deze praktijken dagelijks mee langs de snelwegen i.v.m werk maar nu doen ze het ook al in de steden/dorpen, mijn mening is dat ze alles achter Duitsland er nooit bij hadden moeten halen bij het geweldige systeem dat EU heet....
Cookie-instellingen beheren