Weerbericht:
Plaatselijk mist en vrijwel overal droog. Morgen zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote zoekactie naar vermiste duiker

Toegevoegd: 07-07-2011, 22.58 uur - Update: 08-07-2011, 01.10 uur
Door: Manfred Berrevoets
WEMELDINGE - Donderdagavond hebben de hulpdiensten een grootschalige zoekactie opgezet in verband met een vermiste duiker bij Wemeldinge.

Rond 21.45 uur ontving het Kustwachtcentrum Den Helder een telefonische melding van een groep duikers dat ze een collega-duiker misten. Zij hadden gedoken in de Oosterschelde nabij Wemeldinge.


Door het Kustwachtcentrum zijn direct de reddingboten van de stations Hansweert en Neeltje Jans van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij gealarmeerd, alsmede een Belgische reddingshelikopter van de vliegbasis Koksijde. Ook vaartuigen van Rijkswaterstaat en de brandweer meldden zich in ter assistentie. Duikteams uit heel Zeeland en uit Bergen Op Zoom zijn ingezet.

Rond 23.00 uur werd de duiker aangetroffen door één van de reddingboten. Al reanimerend is de man (van Belgische nationaliteit) naar de wal gebracht en overgedragen aan hulpverleners ter plaatse.

Onderzoek naar de oorzaak van het ongeval zal gedaan worden door het Korps Landelijke Politie Diensten. De duiker werd vermist ter hoogte van de duikplek Klein Stelle aan de Stelledijk.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren