Onwel na lek gevaarlijke stof

Toegevoegd: 11-07-2011, 16.42 uur

Door: Roland de Jong
RITTHEM - Bij een ongeval met gevaarlijke stoffen in Ritthem is vanmiddag iemand onwel geworden. Het slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis.

Rond 12:45 uur werd de brandweer opgeroepen voor een lekkage van een 1.000 liter vat met een bijtende vloeistof op het terrein van de Schelde marinebouw aan de Ritthemsestraat in Ritthem.

De lekkage was ontdekt door de chauffeur van de vrachtwagen die het vat transporteerde. De betreffende stof was niet bestemd voor de Schelde marinebouw, maar voor een ander bedrijf. Bij aankomst van de brandweer gaf de chauffeur aan hoofdpijnachtige klachten te hebben. Hiervoor werd een ambulance gealarmeerd, maar bij de patiënt werden geen bijzonderheden aangetroffen.

De brandweer van De Schelde had de lekkende vloeistof ingedamd zodat deze niet in het riool terecht kon komen. De brandweer heeft het voertuig verkend en de lekkage gelocaliseerd. Het lek was een kleine scheur in het bovenste gedeelte van het vat. Toen het lek werd ontdekt, was het lekken al grotendeels gestopt.

De lekkage was met de aanwezige middelen niet geheel te dichten. De lekkage was wel nagenoeg gestopt. De brandweer achtte de situatie stabiel. Het incident werd zodoende overgedragen aan het bedrijf. Zij heeft zelf voor verdere afhandeling van het incident gezorgd. Vloeistof is niet in riool gekomen. De milieu-inspectie is wel geïnformeerd over het incident.

Over materiële schade is niets bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750