Weerbericht:
Zonnige perioden, morgen in het noorden meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Kitesurfer ernstig gewond Vrouwenpolder

Toegevoegd: 12-07-2011, 16.52 uur
Door: Roland de Jong
VROUWENPOLDER - Op het strand tussen Vrouwenpolder en Breezand is vanmiddag een kitesurfer ernstig gewond geraakt.

De watersporter maakte rond 15.15 uur als gevolg van de harde wind bij de Veerse dam een harde landing op het Noordzeestrand. De ambulancedienst en de strandwachters van Vrouwenpolder en het Banjaardstrand gingen snel ter plekke.


Zij kregen assistentie van een reddingstruck van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) uit Westkapelle en de traumahelikopter uit Rotterdam.

Het slachtoffer is op het strand gestabiliseerd en vervolgens in een jeep van de strandwacht overgebracht naar een bij een strandovergang gereedstaande ambulance. De arts van het traumateam is meegegaan met het slachtoffer.

De gewonde is uiteindelijk met een ziekenwagen afgevoerd. Over zijn/haar letsel had de politie vanmiddag nog geen nadere informatie. Toen de arts van het Mobiel Medisch Team (MMT) rond half vijf weer bij de helikopter terugkwam, kon deze weer opstijgen.

Het Koninklijk Nederlands Meteorlogisch Instituut (KNMI) waarschuwt momenteel voor zware windvlagen uit noord tot noordoost 7.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Schimpy (12-7-2011 om 17:22)
Het wordt tijd dat iemand die een gevaarlijke sport wil beoefenen zelf voor de kosten op gaat draaien en niet de gemeenschap. Ze betalen geen stuiver aan de reddingsmaatsch. maar verwachten wel hulp. Deze zijn afhankelijk van giften, denk daar maar eens aan als je van die stunts uithaalt.
Cookie-instellingen beheren