Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 27 km

Zes tips na tv-uitzending moordzaak

Toegevoegd: 13-07-2011, 08.11 uur
Door: Roland de Jong

SINT MAARTENSDIJK - De uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond over de moordzaak in Sint Maartensdijk heeft tot nu toe zes tips opgeleverd. Of de gouden tip er bij zit weet de politie nog niet. Dat zegt politiewoordvoerder Esther Boot.


In het programma kwam de zaak rond Henry Meye uit Sint-Maartensdijk aan bod. Deze 55-jarige geboren Surinamer werd in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 juni doodgeschoten in zijn huis aan de Keethil in Sint Maartensdijk. Fotograaf Meye woonde al 30 jaar in Sint Maartensdijk.

Na zijn dood treft de politie de sporen van een wietkwekerij aan in de aangrenzende garage. Mogelijk heeft die wietplantage iets met het motief voor Henry's dood te maken. De politie wil graag in contact komen met mensen die in het weekend voor de dood van Henry Meye iets bijzonders hebben gezien in de omgeving van zijn woning.

Er zijn in deze zaak ook vragen aan Brabantse kijkers. Om die reden werd aan de zaak dinsdag ook aandacht besteed in het regionale opsporingsprogramma 'Bureau Brabant'.

Op zondag 5 juni 2011 kwam Henry erachter, dat zijn auto weg was: gestolen naar later bleek. Die auto, een rode Renault Espace, kenteken 27-LJ-SG, werd in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 juni 2011omstreeks 03.15 uur brandend terug gevonden in Waalwijk. Daar stond hij in het Troelstrapark en brandde volledig uit.

De politie heeft vragen over de periode tussen zondag 5 juni en vrijdag 10 juni in verband met de auto: waar is die geweest en wie heeft meer informatie over het in brand steken in Waalwijk?

Woensdag om 11.15 uur is de herhaling van Opsporing Verzocht op Nederland 2. Getuigen kunnen hun meldingen doorgeven naar de studio op de ‘Opsporingstiplijn’ 0800-6070.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren