Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
89 files van totaal 302 km

Aanvaring schepen bij Bruinisse

Toegevoegd: 14-07-2011, 10.44 uur
Door: Roland de Jong
BRUINISSE - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt de aanvaring tussen een duwstel en vrachtschip vlakbij de Krammersluis van Bruinisse. Bij de aanvaring woensdag raakten beide schepen zware beschadigd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Net voor 16.00 uur verliet een duwstel, bestaande uit een duwboot met lege tankduwbak, de voorhaven van de Krammersluis aan de zijde van de Oosterschelde. Uit tegenovergestelde richting naderde een leeg vrachtschip.


Even later boorde de tankduwbak zich in de stuurboordzijkant van het vrachtschip. Het laatste schip liep daarbij een flinke deuk op en de tankduwbak raakte net boven de waterlijn lek.

De Waterpolitie van het KLPD stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de aanvaring. Miscommunicatie heeft mogelijk een rol gespeeld. De Waterpolitie krijgt de beschikking over de radarbeelden en praat nog met getuigen.

Beide schepen meerden na de aanvaring af in de voorhaven. Het vrachtschip vertrekt zo spoedig mogelijk naar een scheepswerf en het duwstel vertrekt vandaag naar Vlissingen om te ontgassen voordat het voor reparatie naar een werf gaat.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren