Weerbericht:
In het noordwesten kans op lichte regen, elders droog. Zaterdag buien
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 46 km

Wateroverlast A58 Vlaketunnel

Toegevoegd: 14-07-2011, 15.35 uur
Door: Roland de Jong
KRUININGEN - Een deel van de Vlaketunnel op het traject van de snelweg A58 is afgesloten als gevolg van wateroverlast. Dat komt door de hevige regenval van de afgelopen uren.


Het hemelwater loopt in de buis tussen Kruiningen en Kapelle niet goed meer weg. Hierdoor ligt er op de vluchtstrook en de rechterrijbaan een enorme plas. Volgens Rijkswaterstaat loopt het water niet weg vanwege een defect in een pomp.

Rijkswaterstaat heeft bij de tunnel slechts één rijbaan opengesteld en hierom is de maximumsnelheid van 130 kilometer per uur teruggebracht naar 70 kilometer per uur. Vanwege de wateroverlast stond er vanmiddag volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) ongeveer vier kilometer langzaam rijdend verkeer.

Hoe lang de situatie nog gaat duren is niet bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
LeVi (15-7-2011 om 19:19)
De tunnel is gerepareerd maar niet op het regenafvoer. Stelletje azijnpissers.
Hans (15-7-2011 om 15:58)
Wat lopen jullie te zeuren. De tunnel is 5 maanden voor iets heel anders dicht geweest (wat niet eens bij de pompen zat), reparatie wegdek aanhechtingen oostzijde. Die pomp had ook vorig jaar of volgend jaar kapot kunnen gaan.
John (15-7-2011 om 15:22)
Tjonge, wat weten jullie het toch allemaal goed zeg. Natuurlijk doet rijkswaterstaat dit expres om ons te pesten. Net als die reparatie eerder. Grow up! Zulke dingen gebeuren. heel de wereld staat in de brand en hier maakt men zich druk om een paar minuten vertraging......... Haha wat een bak.
Marian (15-7-2011 om 00:03)
Nou daar hebben ze goed werk verricht dan Lijkt erop dat de hele handel scheef is gehecht Ach ja het kost wat maar dan heb je ook niks
Dafje56 (14-7-2011 om 23:45)
Zoals gebruikelijk zijn er weer problemen bij slecht weer cq regenval. De tunnel was toch gerepareerd. Hadden ze beter gelijk onderhout aan de pompen kunnen doen was dit waarschijnlijk niet voorgekomen. Hoe vaak zullen we dit bij deze tunnel nog mee gaan maken.
Condor (14-7-2011 om 23:14)
Zou de modernste tunnel van europa zijn? Ik vraag mezelf af hoe het met alle andere gaat? Oja, m'n radio doet t er ook nog steeds niet...
Cookie-instellingen beheren