Twee keer 7 jaar geeist voor beroving

Toegevoegd: 15-07-2011, 09.04 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een gevangenisstraf van zeven jaar elk. Dat is volgens de officier van justitie de straf die een 38-jarige Vlissinger en zijn 23-jarige maat uit Ulvenhout moet worden opgelegd voor een diefstal met geweld op een 50-jarige inwoner van Arnemuiden. De mannen moesten zich donderdag voor de rechtbank in Middelburg daarvoor verantwoorden.

In de eis zaten overigens ook nog enkele inbraken, diefstallen en heling inbegrepen, die ze in wisselende samenstelling met een 22-jarige Vlissinger zouden hebben gepleegd. Deze hoorde daarvoor een totale celstraf van 28 maanden tegen zich eisen.

De Arnemuidenaar zocht seks met mannen en de beide mannen dienden zich aan. De Arnemuidenaar haalde ze in Vlissingen op en gezamenlijk reden ze naar diens afgelegen woning. Eenmaal binnen, in de slaapkamer, werd de Arnemuidenaar zwaar mishandeld, op de grond gegooid, vastgebonden en kreeg hij een kussensloop over zijn hoofd.

Vervolgens beroofden ze de man van zijn portemonnee en pinpas, namen nog enkele spullen mee en gingen lopend naar het station in Arnemuiden. Kort daarna konden ze worden aangehouden.

Alle drie hebben ze een respectabel strafblad; de 38-jarige kreeg eerder 12 jaar cel voor doodslag en was nog maar net vrij van drie jaar cel voor een poging doodslag.

Uitspraak over twee weken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arie (16-7-2011 om 00:30)
Lenenslang in een werkkamp is het best. Je heb er geen sodemieter aan, kost alleen maar geld en ellende zulke lui.
Piet (15-7-2011 om 10:48)
Doodslag, poging tot doodslag en nu dit weer...Meneer kan het beste de rest van zijn leven achter de tralies doorbrengen, want hij is een beetje hardleers..! Zo iemand is een gevaar voor de samenleving en recidivist, dus waarom geen tbs?