Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 23 km

OM: 'Jaar cel voor dodelijk ongeluk'

Toegevoegd: 15-07-2011, 09.08 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 19-jarige vrachtwagenchauffeur uit Koudekerk aan den Rijn is donderdag voor de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van een jaar en een rijontzegging van vier jaar geëist.

De jongeman, die nog steeds vindt niets verkeerds te hebben gedaan, wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor een dodelijk verkeersongeval dat op 13 oktober vorig jaar bij Bruinisse plaatsvond.


In de donkere ochtend van die dag reed hij over de Philipsdam en wilde - omdat hij verkeerd was gereden - op een kruising de weg in de richting van de Lage Bekken inrijden. In de verte zag hij wel de het licht van de koplamp van een motor in zijn richting komen, maar kon de afstand moeilijk inschatten. Niettemin vond hij dat hij nog tijd genoeg had om voor de motor linksaf te slaan.

Een fatale misrekening, want de motorrijder kon de vrachtwagen niet meer ontwijken en botste tegen het achterwiel van de vrachtwagen. De motorrijder, een 53-jarige man uit Tholen en zijn 51-jarige echtgenote kwamen daarbij om het leven.

De advocaat van de chauffeur had zo zijn twijfels over de schuld van zijn cliënt. Zo vroeg hij zich af waarom de motorrijder niet was onderzocht op het gebruik van alcohol en waarom er geen onderzoek was verricht naar bijvoorbeeld de snelheid van de motor. ,,Want'', zo stelde hij, ,,Door de mogelijke gedragingen van de motor kon mijn cliënt de snelheid niet inschatten.'' Hij meende dan ook dat de chauffeur vrijgesproken moest worden van zowel 'dood door schuld', als het niet verlenen van voorrang.

Uitspraak 28 juli.

Zie ook:
- 13/10/2010: Twee doden bij ongeluk Philipsdam  


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ alle betweters (17-7-2011 om 11:33)
Ja, alsof het aan de leeftijd ligt, en rijbewijs afpakken slaat al helemaal nergens op, beetje raar dat er niet naar snelheid is gekeken, mensen, als de motorrijder niets fout heeft gedaan mogen jullie klagen, maar niemand van jullie weet dat, dus..ssssssssT!
QuasiMoto (17-7-2011 om 10:41)
@Alex: vreemde reactie van een beroepschauffeur die beter moet weten. Al was de motorrijder stomdronken en reed hij met 200 km/uur dan nog had de vrachtwagenchauffeur voorrang moeten verlenen, want daar gaat het hier om. De feiten liggen er. Al het andere wat men schrijft is bijzaak en speculatie.
Jeroen (16-7-2011 om 20:20)
Je ziet zo'n vrachtauto ook echt niet aankomen nee.
Andre (16-7-2011 om 18:07)
Hoe hard reed de motor?Want het is weer een vrachtwagenchauffeur die de schuld krijgt, maar medeweg gebruikers moeten eens wat meer rekening houden met deze grote combinaties
Ikzelfq (16-7-2011 om 12:08)
K vind dat jullie oordelen over iets wat niet te oordelen valt.Ik vind het heel erg wat er is gebeurt.en al helemaal door een19 jarige.En dat klinkt misschien heel stom maar door zoiets krijgt alle jeugd het weer voor de kiezen.kan elke19jarige geen vrachtauto rijden en rijden ze allemaal roekeloos.
Roadrage (16-7-2011 om 10:25)
Men kan zich afvragen of een vrachtwagen wel bestuurd kan worden door kinderen van 19 jaar. want dat zijn het tegenwoordig, kinderen, zelfs ouderen gedragen zich nog kinderlijk vandaag de dag. het CBR moet nodig op de schop !!! weg met die corrupte bende daar ! het kost levens !!!!
Cookie-instellingen beheren