Weerbericht:
Bewolkt en vooral vanochtend regen. Zacht
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Grote oefening op zee

Toegevoegd: 17-07-2011, 14.34 uur
De oefening verliep vanwege het slechte weer anders dan verwacht.
De oefening verliep vanwege het slechte weer anders dan verwacht.
© Foto: KNRM Neeltje Jans
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Zaterdagmiddag is ter hoogte van het strandpaviljoen De Buurman aan de de zuidkant van de Kop van Schouwen een grote multidisciplinaire oefening gehouden.

De Strandreddingsbrigade Westenschouwen, KNRM Neeltje Jans, Brandweer Schouwen-Duiveland en Connexxion Ambulancezorg Zeeland deden hieraan mee. Er was een scenario uitgezet rondom een voor het strand geankerde speedboot met daarin een tweetal zonaanbidders. Vijf vrienden op het strand kregen het idee om naar de boot te zwemmen voor een verrassingsbezoek. Daar ontstonden de problemen. Het water was nog te koud en de boot bleek te ver weg te liggen. De zwemmers kwamen in de problemen.


Vanaf het strand werd om ongeveer kwart voor twee door een strandgast alarm geslagen bij de strandpost Westenschouwen. Hierop gingen 3 boten van de reddingsbrigade het water op en werden de reddingboten Harder en Koopmansdank van KNRM station Neeltje Jans opgeroepen. Op het strand kwamen de ambulancedienst en de brandweer in actie welke voor het transport moesten zorgen. Enkele looppatrouilles van de strandreddingsbrigade zorgden voor de opvang bij de kustlijn.

De coördinatie van de hulpverlening verliep niet helemaal goed en niet iedere hulpverlener op het water wist wat hem te doen stond. Vanwege het slechte weer moesten twee boten van de reddingsbrigade stoppen met de oefening. De overige boten hebben ten slotte de drenkelingen opgepikt. De communicatie bleek, zoals eigenlijk altijd bij hulpverleningsoefeningen, een heikel punt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren