Vrouw vermoord, man kritiek Middelburg

Toegevoegd: 19-07-2011, 01.52 uur - Update: 19-07-2011, 10.27 uur

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Middelburg is vannacht iemand vermoord. Een tweede slachtoffer raakte zeer ernstig gewond.

Het incident vond rond 01.05 uur plaats in de Hooge Meestraat in de wijk Dauwendaele. Meerdere ambulances en de traumahelikopter zijn ingezet. De brandweer heeft met een ladderwagen de zwaargewonde uit de woning getakeld. De helikopter is na de inzet in Middelburg naar het ziekenhuis in Goes gevlogen. Daar moest de brandweer stand-by staan.

De politie is massaal uitgerukt. De buurt is zeer ruim afgezet. De technische en de tactische recherche doen onderzoek. De brandweer heeft ook een commando-unit ingezet. De recherche heeft ook een aanhanger gebracht waarin briefings worden gehouden. Het onderzoek is inmiddels gestart.

Verdachten
De politie wil tot nu toe alleen bevestigen dat er sprake is van een dode en een zwaargewonde en dat er sprake is van een ernstig misdrijf. Er zou een verdachte voortvluchtig zijn. Hiernaar is onder meer met een hond en een politiehelikopter gezocht. Berichten dat het zou gaan om een auto die zijn weggereden, kunnen nog niet worden bevestigd. Meer informatie over de verdachte leest u hier.

Volgens de politie is de vermoorde persoon een vrouw. De zwaargewonde is een man. Het is niet duidelijk hoe de slachtoffers gewond zijn geraakt. Omwonenden hebben verklaard geen schoten te hebben gehoord. Inmiddels doet de politie ook een buurtonderzoek.

Omgeving
In de omgeving van de plaats waar het misdrijf in de nacht van maandag op dinsdag plaatsvond, hebben in de afgelopen twee jaar meerdere ernstige geweldsdelicten plaatsgevonden. In april 2009 werd bijvoorbeeld in de Tappershofstraat een vrouw neergestoken. Diezelfde maand was het ook raak in de Wijdaustraat, een straat die grenst aan de Hooge Meestraat.

Volg ook de updates via ons officiële Twitterkanaal: klik hier.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kim (19-7-2011 om 09:51)
Ik vind dit allemaal heel eng. Ze hebben de dader niet gepakt. Dus dat wilt zeggen dat hij gewoon vrij rondloopt. Er is niet eens een foto alleen maar een paar onduidelijke kenmerken. Ik woon hier een paar straten van af. LEUK!!!!! Medeleven voor de nabestaanden..
Roeland (19-7-2011 om 09:49)
Ik woon al aan tijdje niet meer in Zld, maar als ik het bekrompen gezeik van sommigen hier lees ben ik blij dat ik weg ben. Gadverdamme, schaam jullie rot!
K (19-7-2011 om 09:44)
Vannacht met de honden lopen hoorde ik al veel sirenes, de heli kwam er ook bij... tot 3 uur wakker gebleven in de hoop dat t niet al te slecht nieuws was, maar toen kwam het nieuws naar buiten dat er iemand vermoord is... dat wil je niet lezen... Ik wens de nabestaanden veel sterkte toe
Vlissinger (19-7-2011 om 09:40)
Heb geen woorden voor die egoïsten,zullen wel een stelletje bekakten zijn die alleen aan hun zelf denken. Ga op een onbewoond eiland wonen. Veel sterkte voor de nabestaanden.
Francoise (19-7-2011 om 09:31)
Het lijkt een uit de hand gelopen familieruzie...? Verschrikkelijk zoiets.
Alexia (19-7-2011 om 09:14)
@ Ik was net ingedommeld en Slapeloos: De slachtoffers slapen voor altijd, de nabestaanden zullen de komen tijd ook niet slapen, dus ik vraag me af wat jullie zeuren. Nabestaanden en ALLE betrokkenen: heel veel strekte. Hopelijk wordt de dader snel gepakt en zwaar gestraft.