Weerbericht:
Tropisch warm en veel zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Gewonden bij kettingbotsing A58

Toegevoegd: 27-07-2011, 10.57 uur - Update: 27-07-2011, 11.49 uur
Door: Roland de Jong
NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Bij een grote kettingbotsing op de A58 bij Nieuw- en Sint Joosland zijn zeker vijf mensen gewond geraakt.


Rond 10.00 uur brak tussen Nieuw- en Sint Joosland en Arnemuiden brand uit in een bestelbus. Er zou sprake zijn geweest van forse rookontwikkeling uit de motorkap en hierdoor zouden diverse voertuigen op elkaar zijn gebotst. Volgens de eerste gegevens gaat het in totaal om zeker tien voertuigen; negen auto's die op elkaar botsten en de bestelbus.

Er werden vier ambulances, drie brandweerwagens, twee traumahelikopters en een motorambulance opgeroepen. Uiteindelijk werden de helikopters niet meer ingezet. Zeker vijf personen raakten gewond. Diverse slachtoffers zijn met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Over het letsel van de gewonden is nog niets bekend.

De A58 is momenteel nog afgesloten in de richting van Arnemuiden. Er staan kilometerslange files op de snelweg in beide richtingen. Ook de wegen rondom het knooppunt Middelburg zijn volgestroomd. Vanuit Middelburg-centrum staat op de Schroeweg een lange file richting de snelweg. Ook vanaf de andere zijde, vanuit het industriegebied Vlissingen-Oost staat op de Sloeweg Noord een lange file.

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht dat de situatie rond 13.00 uur de weg weer kan worden vrijgegeven.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bert (27-7-2011 om 19:06)
Je rijd nooit zomaar ineens in de rook van een brandende wagen... Dat zie je al van tevoren? En ja 130 heeft hier niks mee te maken
Stephanie (27-7-2011 om 18:20)
Pfffff wat een gezeik weer hier! het komt door dit en dat en de snelheid zus en zo...! Het is heel makkelijk oordelen als je zelf niet ter plaatse was! Je weet pas hoe je reageert als je er zelf bij bent.. Gelukkig mankeren ze bijna niks dat lijkt me toch het belangerijkste!
An (27-7-2011 om 18:17)
Tja goed rijden heet te zijn altijd onder alle omstandigheden kunnen anticiperen op wat er rondom gebeurd of je 80 100 of 130 rijd daarom is het zo lastig en gebeuren dagelijks ongelukken. Daarbij was de situatie hier door de rook ws erg extreem en kan mi niemand zeggen dat 't 'm niet overkomen was.
Ria (27-7-2011 om 18:13)
Ik reed in tegenovergestelde richting toen ik het busje de vluchtstrook op zag sturen.Een enorme rookontwikkeling! De auto's erachter konden niet anders doen dan knipperlichten aan en afremmen,wat ze ook deden en het was bovendien NIET druk op de weg! De beste STUURLUI staan aan WAL!!!
Mark (27-7-2011 om 17:42)
Dit komt niet door 130km/h dit komt door die mensen die 120 blijven rijden of zelfs nog langzamer met 80 invoegen dat is pas gevaarlijk als je met 130 komt aan rijden !
Murdockie (27-7-2011 om 17:39)
Toch...is een snelheid van 130km/u te hard. Ik hou ook van lekker doorrijden, maar als motorrijder anticipeer je veel beter op dit soort zaken. Wat als er opeens een mistbank ontstaat.... gaan de mensen dan ook vaart minderen? Niet dat gaspedaal intrappen omdat je lekker 130km mag rijden
Cookie-instellingen beheren