Weerbericht:
Vannacht en vanochtend plaatselijk dichte mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Gewonden bij kettingbotsing A58

Toegevoegd: 27-07-2011, 10.57 uur - Update: 27-07-2011, 11.49 uur
Door: Roland de Jong
NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Bij een grote kettingbotsing op de A58 bij Nieuw- en Sint Joosland zijn zeker vijf mensen gewond geraakt.


Rond 10.00 uur brak tussen Nieuw- en Sint Joosland en Arnemuiden brand uit in een bestelbus. Er zou sprake zijn geweest van forse rookontwikkeling uit de motorkap en hierdoor zouden diverse voertuigen op elkaar zijn gebotst. Volgens de eerste gegevens gaat het in totaal om zeker tien voertuigen; negen auto's die op elkaar botsten en de bestelbus.

Er werden vier ambulances, drie brandweerwagens, twee traumahelikopters en een motorambulance opgeroepen. Uiteindelijk werden de helikopters niet meer ingezet. Zeker vijf personen raakten gewond. Diverse slachtoffers zijn met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Over het letsel van de gewonden is nog niets bekend.

De A58 is momenteel nog afgesloten in de richting van Arnemuiden. Er staan kilometerslange files op de snelweg in beide richtingen. Ook de wegen rondom het knooppunt Middelburg zijn volgestroomd. Vanuit Middelburg-centrum staat op de Schroeweg een lange file richting de snelweg. Ook vanaf de andere zijde, vanuit het industriegebied Vlissingen-Oost staat op de Sloeweg Noord een lange file.

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht dat de situatie rond 13.00 uur de weg weer kan worden vrijgegeven.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JH (29-7-2011 om 01:25)
Mijn @1 reactie is een reactie op Henkie Panky met het op zijn rem gaan staan zodat andere mensen slippen en van de weg raken.
JH (28-7-2011 om 16:13)
@1 Dat wordt dan poging tot doodslag
Dafje56 (28-7-2011 om 14:37)
Allemaal niet goed opgelet. Op filmpje van Omroep Zeeland is te zien dat de kettingbotsing minimaal 50 voorbij de auto van de rookontwikkeling is gebeurd. Ze moeten niet kijken als er een auto op de vluchtstrook staat maar doorrijden. Of als men wil stoppen dan op de vluchtstrook maar wel veilig.
Herman (28-7-2011 om 14:32)
Heel jammer dat mensen dit gebeuren steken op de 130km/h die er sinds kort geldt. Als het zicht je ontnomen wordt door rookontwikkeling, maakt het niet veel uit hoe snel je gaat. Een ongeluk zit in een klein hoekje, ik stote mn teen vanmorgen, dat is ook vervelend..
Wen (28-7-2011 om 13:40)
Wanneer leren mensen nou es langszamer te gaan rijden bij dit soort dingen en zeker ook heel belangrijk (lees: net als in het buitenland je GEVARENLICHTEN aan gooien) bij dit soort dingen ... iedereen gaat hierdoor een stuk rustiger rijden.. en 130 km op de A58 kan makkelijk allen blijven opletten!
Jan (28-7-2011 om 13:06)
@Henki panki: jij komt vanzelf een keer de verkeerde tegen en dan loop je te janken ...
Cookie-instellingen beheren