Weerbericht:
Enkele onweersbuien, vooral dinsdag zonnige perioden
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 43 km

Reddingsdemonstratie op de Banjaardstrand

Toegevoegd: 28-07-2011, 19.06 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De Domburgse Reddingsbrigade heeft woensdagavond in samenwerking met de KNRM, Strandreddingsbrigade Westerschouwen en Strandwacht Oostkapelle een reddingsdemonstratie gehouden op het Banjaardstrand.


Deze reddingsdemonstratie wordt iedere zomer tweemaal gehouden en wordt mede mogelijk gemaakt door de Ondernemersvereniging Kamperland. Er werden diverse reddingsmethoden getoond.

Het eerste onderdeel betrof twee zwemmers in problemen. Na een melding van de looppatrouille aan de Centrale Post werd het slachtoffer door middel van een redding met het rescueboard op de kant gebracht. Vervolgens werd een tweede slachtoffer met behulp van de waterscooter snel en veilig aan de kant gebracht, waarbij direct eerste hulp werd verleend in de vorm van het toedienen van zuurstof.

Terwijl het publiek uitleg kreeg over de signaalvlaggen en de gevaren op zowel het strand als in zee, was het nietsvermoedende publiek getuige van een vissersbootje, dat vlam vatte. De twee opvarenden, die nog aanwezig waren op het ‘bootje’ konden zichzelf ternauwernood in veiligheid brengen. De reddingsboten van De Banjaard en Westerschouwen spoedden zich ter plaatse om de slachtoffers op te pikken.
 
De eveneens gealarmeerde reddingboot Koopmansdank van station Neeltje Jans arriveerde enkele momenten daarna, om het bootje te blussen. De demonstratie werd afgesloten met een vlootschouw.
 
Ook was er voor het massaal aanwezige publiek de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij het rijdend en varend materiaal en in de nieuwe reddingspost van het Banjaardstrand.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren