Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 29 km

Celstraf voor ongeval met dodelijke afloop

Toegevoegd: 28-07-2011, 21.30 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag een negentienjarige vrachtwagenchauffeur uit Koudekerk aan den Rijn een gevangenisstraf van een half jaar plus drie maanden voorwaardelijk opgelegd. Daarnaast is de man drie jaar lang zijn rijbewijs kwijt.

De officier van justitie had een gevangenisstraf van één jaar en een rijontzegging van vier geëist. De beginnend bestuurder veroorzaakte 13 oktober vorig jaar een verkeersongeval dat het leven kostte aan een 53-jarige man uit Tholen en zijn 51-jarige echtgenote. De koudekerker reed over de Philipsdam, was de weg kwijt en wilde op de onverlichte kruising de weg richting de Lage Bekken linksaf slaan.  Hij zag in de verte nog wel een koplamp van een motorfiets naderen, maar vond dat hij er nog wel voorlangs kon.


De motorrijder kon de vrachtwagen niet meer ontwijken en botste tegen het achterwiel van de vrachtwagen. De passagiere van de motorrijder, zijn echtgenote, werd ook nog door een achterop komende auto overreden. Het echtpaar overleed ter plaatse. Tijdens de behandeling hield de Koudekerker vol niets verkeerd te hebben gedaan en dus ook geen straf verdiende.

Zie ook:
- 15/07/2011: OM: 'Jaar cel voor dodelijk ongeluk'
- 13/10/2010: Twee doden bij ongeluk Philipsdam


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Andre (30-7-2011 om 22:04)
@Frans Waar het om gaat is dat niemand de details kent en die jongeman aan de schandpaal nagelt. Die motorrijder kan ook veelste hard gereden hebben, wat niet ongebruikelijk is op deze weg zo vroeg. Maarja, motorrijder is dood en dus het allergrootste slachtoffer.
Frans (30-7-2011 om 17:29)
@Andre, Adje hoeft helemaal niet te zwijgen. Dat bepaal jij niet. En voor de rest, waar het hier om gaat is dat die jongen niet wil toegeven dat hij een fout heeft gemaakt. Fouten maken kan iedereen maar deze gast wil niet leren van z'n fouten en dus is hij ongeschikt voor z'n beroep. Punt.
IKNOW (30-7-2011 om 16:41)
De motorrijder was ervaren en de chauffeur reed net 3 weken alleen..! Ik snap het medelijden niet voor de chauffeur.. Zijn leven gaat gewoon door hoor..!!! Na 3 jaar kan hij alles weer oppakken..!! Door ZIJN FOUT zijn er 2 mensen dood en kunnen hun leuke baantje ook niet meer uitoefenen..!!
IKNOW (30-7-2011 om 16:30)
Die jongen had voorrang moeten geven en is niet eens gestopt maar in 1 moeite door gereden.. Je mag er toch vanuit gaan dat je op een voorrangsweg voorrang krijgt..!!! De afstand was ongeveer 100 meter toen die chauffeur dacht dat hij er nog voorlangs kon..!!
Prive (30-7-2011 om 15:07)
Nee ik ben er niet bij geweest maar toch misschien heb vrachtwagen verkeerd gereden dat kan maar dan half jaar vast zetten en 3 jaar zonder rijbewijs misschien is hij wel helemaal kapot die 19e jarige jongen de is ook nog bestel bus over heen gereden wat heeft dan gekregen ?? niks zeker
JH (30-7-2011 om 13:43)
Die jongen deed dat dus niet expres. Door zijn eerlijkheid snijdt hij zichzelf nu ook nog in de vingers door te zeggen ik zag lichten aankomen. Zegt hij dat niet dan kan hem geen roekeloos rijden worden verweten. Hij rijdt nu gewoon rond in zijn vrachtwagen want zijn rijbewijs heeft hij nog.
Cookie-instellingen beheren